Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Poziţia Franţei şi Germaniei faţă de integrarea României în Schengen intră la capitolul „concesii făcute lui Putin” | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 12 aprilie 2024
Home » Politic » Poziţia Franţei şi Germaniei faţă de integrarea României în Schengen intră la capitolul „concesii făcute lui Putin”
Poziţia Franţei şi Germaniei faţă de integrarea României în Schengen intră la capitolul „concesii făcute lui Putin”
Traian Basescu, declaratie la Cotroceni.

Poziţia Franţei şi Germaniei faţă de integrarea României în Schengen intră la capitolul „concesii făcute lui Putin”

Dacă domnul cancelar al Austriei spune vă luăm bani dacă nu primiţi refugiaţi, atunci spunem şi noi vă luăm OMV Petrom pentru că nu s-a întâlnit hoţul cu prostul!”

 

Reproducem următoarele declaraţii nu pentru că suntem băsişti, cum s-ar grăbi unii să spună, ci pentru că nici un politician român nu a emis în spaţiul public tipul de analiză pe care-l face mai jos fostul preşedinte Traian Băsescu. Tragic ar fi să aibă dreptate, mai ales cu privire la motivul neprimirii României în Schengen. Deci:

Eu nu sunt foarte optimist pentru că o parte esenţială a cordonului de securitate, anume Ucraina, a fost puternic afectată de înţelegerea dintre Berlin, Paris şi Moscova şi ce s-a creat în estul Ucrainei nu e nicidecum un semn de integritate teritorială a Ucrainei. Ce au pregătit cei trei pentru estul Ucrainei se va reflecta imediat şi în Transnistria. Cele două puteri europene, Franţa şi Germania, au pretenţia eronată că pot vorbi în numele Uniunii Europene, iar România nu trebuie să recunoască acest fapt. Nu i-am văzut înghesuindu-se pe prea mulţi francezi şi nemţi să vină în comandamente. Îi aducem eventual cu arcanul, că altfel nu prea vin (n.r. – este vorba despre comandamentele NATO înfiinţate pe teritoriul României). Să nu credeţi că este întâmplătoare poziţia Franţei şi Germaniei faţă de aderarea României la Schengen. Eu aş trece-o la capitolul concesii făcute lui Putin”.

În privinţa migranţilor, fostul preşedinte a spus: „Ştiţi că UE a făcut o greşeală mare în tratarea problemei migraţiei când, de ani de zile, Turcia cere ajutor pentru a-i ţine în tabere. UE a întors spatele Turciei şi nu i-a acordat sprijin pentru cei 1,5 milioane de refugiaţi pe care îi avea. (…) Este imposibil să-i selectăm pe cei buni de cei răi pentru că nu-i ştie nimeni. Dacă acceptăm că sunt măcar 5% răi, ne putem permite să sacrificăm securitatea europenilor de dragul solidarităţii? Eu aş spune că nu. (…) Nu există varianta (în tratate) să mi se repartizeze cote de imigranţi. Eu ca stat suveran spun nu. Îmi asum toate obligaţiile care decurg din tratate, dar spun nu, mai ales că nu sunt partea Schengen. Nu eu am spus veniţi la mine. Pe mine m-aţi refuzat în Schengen pentru că nu m-aţi crezut suficient de bun. (…) De ce îmi creezi mie obligaţii suplimentare? Pentru ce sunt eu, România, obligată să plătesc pentru nesăbuinţa altora? Aceste state care spun primiţi migranţi sunt cele care pun rromii în avioane şi îi trimit acasă. (…) Dacă domnul cancelar al Austriei spune vă luăm bani dacă nu primiţi refugiaţi, atunci spunem şi noi vă luăm OMV Petrom pentru că nu s-a întâlnit hoţul cu prostul!”.

Comentarii:

comentarii

2 comments

  1. Sa spui ca le iei Petrom- ul doar asa ca sa le arati ca esti smecher e cretinitate basista.Restul e corect , insa strica tot la ultima fraza. A fost acolo la carma 10 ani ,alti multi ani a avut totul pe mana, de ce nu a batut atunci cu pumnul in masa in fata lui Merkel ? E jigodie cu multe fete, sa iasa la pensie ca nu a fost in stare de nimic bun.

  2. Cineva din România trebuia să spună aceste lucruri! Să nu creadă cei doi că suntem atât de proști și nu înțelegem jocurile lor! Să se spele pe cap cu migranții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.