Posibilitate de testare pentru coronavirus în Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Sănătate » Posibilitate de testare pentru coronavirus în Miercurea Ciuc
Posibilitate de testare pentru coronavirus în Miercurea Ciuc

Posibilitate de testare pentru coronavirus în Miercurea Ciuc

Ieri şi-a început activitatea un laborator de biologie moleculară şi s-au efectuat primele teste pentru coronavirus în Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, instituţie care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Harghita.

Aparatul pentru efectuarea testelor a fost închiriat de către spital, cei care efectuează testele sunt angajaţii Universităţii Sapientia, iar testele au fost cumpărate de către spital.

În acest laborator, în prima fază se pot efectua zilnic 40 de teste şi primele analize au fost efectuate pentru cei care sunt internaţi cu suspiciune de coronavirus la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc. Rezultatele vor fi verificate şi de un alt laborator.

„Am realizat multe în acest spital prin cooperare şi acest laborator este şi rezultatul unei cooperări între spital, Consiliul Judeţean Harghita, Universitatea Sapientia şi profesorul dr. Lányi Szabolcs. Posibilitatea efectuării acestor teste ne va ajuta în confruntarea cu epidemia de coronavirus” – declarat dr. Konrád Judit, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc.

„Ca rezultat al perseverenţei şi a muncii asidue am obţinut azi un rezultat extraordinar: s-a efectuat primul test pentru depistarea infectării cu coronavirus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, în colaborare cu Universitatea Sapientia şi grupul de cercetători. Felicit colectivul de muncă de la spitalul judeţean pentru acest rezultat extraordinar! Astfel nu va mai fi nevoie să aşteptăm 7-10 zile pentru a afla rezultatele testelor. Depunem eforturi susţinute pentru a depăşi efectele pandemiei în judeţul nostru” – a afirmat Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

În momentul de faţă laboratorul este în faza de validare a procedurii de testare, urmând ca în perioada următoare, dacă acest proces decurge corespunzător, vom porni testările pentru cazurile suspecte COVID-19, cu preponderenţă a persoanelor internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc. (Spitalul Judeţean Harghita)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.