Posibile controale şi în Harghita în urma exploziilor de la staţia GPL din Crevedia | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 11 decembrie 2023
Home » Societate » Posibile controale şi în Harghita în urma exploziilor de la staţia GPL din Crevedia
Posibile controale şi în Harghita în urma exploziilor de la staţia GPL din Crevedia

Posibile controale şi în Harghita în urma exploziilor de la staţia GPL din Crevedia

Tragedia de la Crevedia a fost una dintre temele abordate în cadrul şedinţei de luni a Colegiului Prefectural Harghita, prefectul Petres Sándor precizând că este foarte probabil să fie efectuate controale la staţiile de combustibil din judeţ.

„O temă de tristă actualitate este ceea ce s-a întâmplat la Crevedia, eveniment care foarte probabil va avea influenţe şi asupra unor activităţi de control în perioada imediat următoare în judeţul nostru. Deocamdată nu am primit ca instituţie a prefectului niciun fel de sarcini din partea guvernului. Este posibil să se întâmple, dar şi până atunci bănuiesc că ai noştri colegi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au primit sau vor primi anumite sarcini legate de siguranţa la incendii a staţiilor de combustibil. Aici mai intervine un aspect, şi anume respectarea regulilor de autorizare la construire, respectiv de funcţionare şi am rugămintea către colegii mei să ne gândim la o acţiune care să implice instituţiile abilitate pentru autorizare. De obicei, aceste activităţi la noi se desfăşoară într-un mod mult mai organizat şi mai credibil, dar este bine să ne mai uităm o dată asupra acestor locaţii, să nu cumva să avem surprize neplăcute”, a spus Petres Sándor.

Verificări vizând pregătirea sistemului de învăţământ pentru începerea anului şcolar

Prefectul judeţului Harghita a vorbit în şedinţa Colegiului prefectural şi despre iniţierea unor verificări privind modul în care este pregătit sistemul de învăţământ pentru începerea anului şcolar şi a afirmat că nu se aşteaptă să fie constatate probleme deosebite.

„Acţiunile de control cu echipe multi-instituţionale se vor desfăşura în perioada imediat următoare şi până la începerea anului şcolar. Nu ne aşteptăm la probleme ieşite din comun, fiecare instituţie implicată a avut deja acţiuni de control. Această acţiune finală este destul de bine pregătită, sperăm să fie totul în aşa fel încât cel puţin din acest aspect anul şcolar să poată să înceapă fără probleme majore”, a precizat Petres Sándor. (E. Groza)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.