Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ponta: Am întors de fiecare dată obrazul la extremism şi a fost văzut ca un semn de slăbiciune | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 23 mai 2024
Home » (Inter)Național » Ponta: Am întors de fiecare dată obrazul la extremism şi a fost văzut ca un semn de slăbiciune
Ponta: Am întors de fiecare dată obrazul la extremism şi a fost văzut ca un semn de slăbiciune

Ponta: Am întors de fiecare dată obrazul la extremism şi a fost văzut ca un semn de slăbiciune

România va continua să interzică intrarea pe teritoriul ţării a acelor persoane care nu respectă legile, autorităţile fiind conştiente că întoarcerea de fiecare dată a obrazului a fost interpretată ca un semn de slăbiciune, a afirmat premierul Victor Ponta. El a precizat că strategia României va fi aceea a unei atitudini ferme în cazul problemelor grave şi de sprijin a celor moderaţi.

Patru cetăţeni ungari, printre care doi membri Jobbik, unul fiind Szavay István, au interdicţie de a intra în România timp de un an, a anunţat luni seară purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Cei patru sunt Tyirityán Zsolt – membru al organizaţiei „Oastea Haiducilor”, Zagyva György Gyula – membru Jobbik şi al Mişcării de Tineret din cele 64 de Comitate HVIM, Szavay István – membru Jobbik şi Mikola Béla – membru al organizaţiei „Noua Gardă Ungară”, faţă de care organele competente au sesizat Curtea de Apel Bucureşti în vederea declarării acestora ca indezirabili, a precizat Dajbog.

Interdicţia dată celor patru a fost dispusă „cu scopul preîntâmpinării producerii unor evenimente de natură a afecta grav ordinea publică pe teritoriul României”, a mai spus Dajbog.

Preşedintele Traian Băsescu le-a transmis, în 13 martie, un mesaj politicienilor maghiari care se anunţă în număr mare în România în următoarele zile, că „oricine poate fi cu uşurinţă expulzat în plin sejur de pe teritoriul României, dacă nu respectă legile şi Constituţia”.

Şeful statului i-a avertizat pe politicienii maghiari „să aibă în vedere că statul român nu va tolera mesaje care să contravină Constituţiei României”.

Străinii care prezintă un pericol pentru ordinea publică din România pot fi opriţi de autorităţile de frontieră să intre pe teritoriul ţării, se arată în OUG 194/2002, care reglementează regimul străinilor în România. (Mediafax)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.