Pompierii din Gheorgheni acționează și acum să stingă un incendiu de vegetație care a izbucnit ieri după amiază | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 iulie 2024
Home » Societate » Pompierii din Gheorgheni acționează și acum să stingă un incendiu de vegetație care a izbucnit ieri după amiază
Pompierii din Gheorgheni acționează și acum să stingă un incendiu de vegetație care a izbucnit ieri după amiază

Pompierii din Gheorgheni acționează și acum să stingă un incendiu de vegetație care a izbucnit ieri după amiază

Ieri după-amiază a fost sesizată o ardere necontrolată în zona Csiszer, de lângă Gheorgheni. Potrivit biroului de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 3 hectare de vegetație uscată, resturi de exploatare forestieră și coronamentul unor brazi.

La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni, dar și echipe ale Serviciilor Voluntare din Gheorgheni și Lăzarea. Ulterior s-au alăturat și echipaje din Remetea și Suseni, în total, pentru stingerea focarelor incendiului acționând, aseară, în jur de 30 de pompieri, intervenția fiind îngreunată de vântul puternic și terenul greu accesibil.

Abia după mai bine de 5 ore pompierii au reușit localizarea incendiului. Însă vântul puternic intensificase arderea și a facilitat propagarea incendiului, care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 1,5 hectare, fiind cuprinse de flăcări resturi din exploatare forestieră, brazi din regenerare naturală și vegetație uscată.

Peste noapte, pentru a asigura zona, a rămas pentru supraveghere un echipaj de pompieri militari și civili din Lăzarea.

Potrivit sursei citate, azi dimineață, pompierii militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni au reluat misiunea de stingere a incendiului din zona Csiszer, Gheorgheni.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.