Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Încă 16 pacienți confirmați vineri seara cu COVID-19 | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 22 februarie 2024
Home » Sănătate » Încă 16 pacienți confirmați vineri seara cu COVID-19
Încă 16 pacienți confirmați vineri seara cu COVID-19

Încă 16 pacienți confirmați vineri seara cu COVID-19

Numărul pacienților infectați cu SARS-CoV-2 internați la Spitalul Județean de Urgență și confirmați în ultimele două zile a ajuns la 27. Încă șapte persoane internate, suspectate de a fi contractat noul coronavirus, așteaptă confirmarea sau infirmarea bolii COVID-19.

„De la o zi la alta avem mai mult de zece cazuri pe zi, secția spitalului dedicată pentru îngrijirea bolnavilor de Covid-19 se umple cu pacienți în ritm alarmant. Unul dintre scopurile măsurilor de prevenire din timp a situației de urgență a fost să nu avem foarte mulți pacienți (internați – n.a.) dintr-o dată în sistemul de îngrijiri; iar situația actuală ne amenință cu acesta” – a afirmat, sâmbătă, dr. Konrád Judit, managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Miercurea Ciuc, potrivit unui comunicat al Biroului de presă al instituției medicale.

Conform sursei citate, în prezent niciunul dintre pacienții SJU internați cu COVID-19 nu este în stare gravă.

Conducerea spitalului face apel la locuitorii zonei, să respecte cu strictețe și în continuare măsurile de prevenție, conform legii: distanțarea fizică, purtarea măștilor de protecție în spațiile publice închise, astfel încât gura și nasul să fie acoperite, să nu organizeze și să nu participe la evenimente cu mai multe persoane. De asemenea, îndeamnă la precauție sporită, în special atunci când se merge la cumpărături. Regulile igienei personale sunt în continuare foarte importante, spălatul și dezinfectarea mâinilor având o importanță majoră în prevenirea îmbolnăvirilor.

„Suntem responsabili unii pentru alții, pentru sănătatea familiilor noastre. Trebuie să avem în vedere cu toții acest lucru și în continuare și să ne comportăm adecvat situației. Am auzit asta de multe ori, dar la noi acum este de actualitate”, a adăugat dr. Konrád Judit.

Potrivit ultimei informări dată publicității de Grupul de Comunicare Strategică, până în prezent în Harghita au fost confirmate 54 de persoane infectate cu SARS-Cov-2.
DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.