Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Poliţistul anului în Harghita este scms. de poliţie Magyari Loredana | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Societate » Poliţistul anului în Harghita este scms. de poliţie Magyari Loredana
Poliţistul anului în Harghita este scms. de poliţie Magyari Loredana

Poliţistul anului în Harghita este scms. de poliţie Magyari Loredana

De ziua Poliţiei Române, IPJ Harghita a organizat o serie de activităţi culturale, sportive, dar şi exerciţii demonstrative

Activităţile organizate, miercuri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita cu ocazia Zilei Poliţiei Române au debutat în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean. Acolo, invitaţii au putut viziona două filme reprezentative pentru activităţile desfăşurate de Poliţia Română, realizate de Televiziunea Română.

După citirea mesajelor de felicitare şi luarea cuvântului de către prefectul judeţului Harghita, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita şi şefii de arme de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Harghita, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita şi Brigada 61 Vânători de Munte, a urmat premierea poliţiştilor care s-au remarcat prin activitatea lor.

Astfel, la categoria Poliţistul anului au fost 3 nominalizări, iar diploma şi placheta a fost înmânată subcomisarului de poliţie Magyari Loredana din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice a IPJ Harghita. Premiul a fost acordat pentru rezultatele înregistrate pe linia combaterii evaziunii fiscale, mai exact a contrabandei cu ţigarete. De altfel, un foarte mare merit pentru rezolvarea celui mai important caz cu trafic de ţigări – dat publicităţii în această săptămână – i se datorează scms. Magyari Loredana.

După ce a devenit campion naţional la judo cu ocazia competiţiei organizată de Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ravasz Attila, din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, a fost declarat şi sportivul anului în cadrul IPJ Harghita.

Iar col. (rez.) Fekete Kaszoni Titus a fost recompensat cu o diplomă de onoare pentru întreaga activitate depusă de-a lungul a peste trei decenii.

Activităţile culturale care au marcat ziua de 25 martie au cuprins prezentarea ultimului volum de poezii al poliţistului şi poetului Ionel Simota (Caligrafia Iubirii), care este şi membru în Consiliul de conducere al Filialei Braşov a Uniunii Scriitorilor şi preşedintele Cenaclului „Buna Vestire” din Miercurea-Ciuc. O expoziţie de sculptură realizată cu lucrările ag. şef princ. de poliţie Ciprian Vătavu şi o expoziţie de desen şi pictură cu lucrările ag. princ. de poliţie György Antal Andrei, ag. şef adj. Gheorghe Simota şi cms. şef de poliţie Bege Tamás.

Desene au realizat şi elevii şcolilor din Miercurea-Ciuc, aproximativ 20 de copii participând la un concurs organizat de Consiliul Judeţean Harghita cu ocazia Zilei Poliţiei Române şi intitulat „Ziua Poliţiei şi Buna Vestire”. Toţi copiii care şi-au expus desenele au fost răsplătiţi cu brevete de participare semnate de preşedintele CJ Harghita şi de către şeful IPJ Harghita, precum şi cu câte un pacheţel care conţinea căni, materiale promoţionale şi autocolante reflectorizante.

Cele mai atractive activităţi pentru cetăţeni au avut loc pe platoul din centrul oraşului. Acolo s-au organizat exerciţii demonstrative de autoapărare şi intervenţie, o demonstraţie canină. Deliciul celor mici a fost prezentarea armelor din dotare, ocazie cu care au putut lua în mâini pistoalele şi puştile folosite de poliţiştii de la intervenţii.

LIVIU C.

 

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.