Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

PNL Harghita şi-a stabilit lista pentru alegerile parlamentare | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Politic » PNL Harghita şi-a stabilit lista pentru alegerile parlamentare
PNL Harghita şi-a stabilit lista pentru alegerile parlamentare

PNL Harghita şi-a stabilit lista pentru alegerile parlamentare

  • Listele sunt deschise de Sebastian Buzilă la Camera Deputaţilor, respectiv de Teodor Dobrean la Senat
  • Sebastian Buzilă: „Simulările făcute pe baza rezultatelor de la alegerile locale demonstrează că putem avea un reprezentant din Harghita în Parlamentul României”

Filiala harghiteană a Partidului Naţional Liberal a transmis un comunicat de presă în cadrul căruia precizează că formaţiunea politică şi-a desemnat candidaţii pentru alegerile parlamentare.

Lista pentru Camera Deputaţilor este deschisă de Sebastian Victor Buzilă (economist). Urmează, în ordine: Marius Ţepeluş (jurist), George Apostol (jurist), Costel-Cristian Lazăr (profesor), Alina Izak (economist), Nicolae Stan (maistru electrician) şi Gabriel-Marian Moldovan (inginer).

Pentru Senat au fost propuşi: Teodor-Constantin Dobrean (notar public), care deschide lista, Bogdan Voda (economist), Lenuţa-Daniela Pop (contabil), Csilla Nistor (ştiinţe administrative).

Cei 11 candidaţi harghiteni au fost desemnaţi în urma votului exprimat de Comitetul Director Judeţean, iar lista a fost validată de Biroul Politic Naţional al Partidului Naţional Liberal.

Cu ocazia prezentării candidaţilor, preşedintele PNL Harghita, Sebastian Buzilă, spunea că se arată încrezător că judeţul nostru ar putea avea, din nou, un reprezentant în Parlament din partea partidelor alcătuite pe criterii politice, dar asta numai printr-o prezenţă la vot mai bună a comunităţii româneşti.

„Susţinerea primită la alegerile locale pentru consiliul judeţean îmi permite să fiu optimist. Simulările făcute pe baza rezultatelor de la alegerile locale demonstrează că putem avea un reprezentant din Harghita în Parlamentul României printr-o mobilizare mai bună la vot a comunităţii româneşti”, a afirmat Sebastian Buzilă. „O comunitate mai informată, a cărei voce să fie auzită în Parlamentul României este o comunitate mai puternică – a continuat acesta.

Prea mult timp irosit şi prea multe oportunităţi pierdute ne-au adus în situaţia în care privim cu invidie spre zonele mult mai dezvoltate. Avem acum posibilitatea de a recupera acest decalaj. Infuzia de 80 miliarde de euro de care va beneficia România reprezintă pentru zona noastră o oportunitate imensă.

Experienţa mea din mediul privat şi din proiectele publice în care m-am implicat îmi oferă fundamentul necesar pentru a aduce resurse aici, pentru a avea iniţiative care să ajute comunitatea noastră.

Avem şansa de a clădi ceea ce ne dorim cu toţii: un viitor pentru copiii noştri aici”.

Preşedintele PNL Harghita mai spunea că alegerile parlamentare sunt deosebit de importante deoarece prin acestea se poate auzi în Parlamentul României glasul românilor din judeţ, în condiţiile în care românii sunt numeric minoritari în această zonă.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.