PNL Harghita s-a alăturat celorlalte filiale din ţară şi a protestat faţă de măsurile luate de actualul Guvern | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 13 iulie 2024
Home » Politic » PNL Harghita s-a alăturat celorlalte filiale din ţară şi a protestat faţă de măsurile luate de actualul Guvern
PNL Harghita s-a alăturat celorlalte filiale din ţară şi a protestat faţă de măsurile luate de actualul Guvern

PNL Harghita s-a alăturat celorlalte filiale din ţară şi a protestat faţă de măsurile luate de actualul Guvern

Câteva zeci de membri ai filialei PNL Harghita s-au adunat luni seara pe platoul din faţa Palatului administrativ din Miercurea-Ciuc, protestând împotriva guvernării PSD. Protestul a ţinut doar câteva minute şi a început cu citirea rezumatului moţiunii de cenzură care a fost depusă săptămâna trecută în Parlament. După aceasta, protestatarii au mai stat puţin în piaţă, strigând lozinci împotriva PSD – „Jos, jos, jos, Guvernul mincinos!” sau „PSD – ciuma roşie”.

Prezent la mitingul de la Miercurea-Ciuc, Sebastian Buzilă, preşedintele filialei harghitene, spunea că, deşi PNL Harghita este o organizaţie mică, membrii ei încearcă să-şi aducă contribuţia la stoparea guvernării PSD, prin intermediul acesteia ajungându-se ca „într-un an în care avem o creştere economică de şase la sută, să tăiem investiţiile, ajungând la mai puţin de 2 la sută din PIB, în condiţiile unui deficit bugetar de trei la sută. Asta înseamnă că ne împrumutăm pentru a plăti salarii şi pensii, nu ne gândim deloc la viitor, nu ne gândim la copiii noştri, care vor ajunge să ne plătească nouă împrumuturile făcute iresponsabil”.

„Suntem – continua Sebastian Buzilă – categoric indignaţi de atacul la Justiţie, de lupta PSD-ului cu nişte adversari imaginari, cu statul paralel, cu Soros, cu multinaţionalele. Ei aşa justifică nerealizarea obiectivelor din programul lor de guvernare, când, de fapt, au toate pârghiile legislative şi executive pentru a-şi implementa măsurile promise în programul de guvernare”.

LIVIU C.

∗∗∗

În cuprinsul unui comunicat de presă emis de PNL Harghita se amintesc nemulţumirile şi motivele pentru care principalul partid de opoziţie a decis ca săptămâna trecută să depună moţiunea de cenzură.

În acest comunicat se precizează că „Guvernul PSD-ALDE a aruncat la coş promisiunile pentru care au fost votaţi. Au promis 25% la sută creşteri salariale, dar, de fapt, veniturile vor scădea de anul viitor.

Au promis scăderea contribuţiilor sociale cu 35%, iar veniturile sub 2.000 lei trebuiau scutite de impozit, dar acum se prefac că au uitat.

Au promis un trai mai bun, însă în realitate preţurile au explodat, iar inflaţia este de 13 ori mai mare decât la începutul anului. S-au scumpit carburanţii cu 12% în ultimele trei luni, s-a scumpit electricitatea cu 12% faţă de anul trecut, iar preţul la gaze urmează să crească.

Sub guvernarea PSD, euro a depăşit un prag istoric de 4,64 lei, indicele ROBOR e dublu faţă de anul trecut, iar românii care au cumpărat case cu credit plătesc rate mai mari.

Tot sub această guvernare, datoria României a ajuns la aproape 7 miliarde de lei, împrumuturi ce vor fi plătite din buzunarele noastre.

Au promis că la finalul anului vom avea 100 km de autostradă, dar de fapt avem mai puţini km de autostradă decât la finalul anului trecut pentru că anumite tronsoane nu mai funcţionează.

Au băgat sistemul medical în criză şi nu au luat nici o măsură să oprească epidemia de rujeolă din cauza căreia au murit copii. Medicilor le-au promis în campanie un salariu cu 80% mai mare din ianuarie 2018, acum totul pare o glumă.

Au reuşit să sperie investitorii străini prin legile lor proaste şi impredictibile.

Tot ceea ce ei au urmărit încă de la început şi încă urmăresc este să confişte justiţia pentru a scăpa de pedepse prin tot felul de tertipuri mişeleşti precum Ordonanţa 13, presiunea pusă prin controale asupra DNA, limitarea atribuţiilor preşedintelui în numirea liderilor justiţiei şi alte fapte care au tras atenţia în mod repetat liderilor europeni”.

Comentarii:

comentarii

2 comments

  1. Nu sare nici un PSD-ist să-i contrazică pe oamenii ăștia? Să spună”stați așa domnilor că nu aveți dreptate”!!!!

  2. Dacă nu fac bine, se va vedea la votul următor. Dar până atunci lăsați-i să lucreze și nu mai tulburați liniștea și ordinea publică. Modificările legilor justiției nu privesc codurile penal și de procedură, ci organizarea judecătorească. Și asta este altceva. Parlamentul face legile, iar justiția le aplică. Punct.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.