Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

PMP Harghita şi-a ales conducerea pentru următorii 4 ani | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 29 martie 2024
Home » Politic » PMP Harghita şi-a ales conducerea pentru următorii 4 ani
PMP Harghita şi-a ales conducerea pentru următorii 4 ani

PMP Harghita şi-a ales conducerea pentru următorii 4 ani

Preşedintele Filialei Harghita a Partidului Mişcarea Populară, Constantin Popa, a fost reconfirmat în funcţie, sâmbătă, în cadrul conferinţei judeţene organizată în comuna Sărmaş, cu scopul alegerii structurilor de conducere ale organizaţiei pentru următorii 4 ani.

Înainte de alegerile propriu-zise, preşedintele PMP Harghita a prezentat activitatea filialei de la înfiinţare, în anul 2018, şi rezultatele obţinute la alegerile ce au avut loc în această perioadă. Astfel, potrivit expunerii, în momentul de faţă Filiala Harghita a PMP are 14 organizaţii locale. La alegerile europarlamentare din 2019, în judeţ, PMP a obţinut 1.160 de voturi, iar la alegerile prezidenţiale din acelaşi an 1.330 de voturi. La alegerile locale din 2020 au fost câştigate opt posturi de consilier local în localităţile: Sărmaş (2), Subcetate (2), Topliţa, Bălan, Bilbor şi Voşlăbeni. La alegerile pentru Camera Deputaţilor din 2020 (candidat Daniel Corneanu) au fost obţinute 1.023 voturi, iar la Senat (candidat Daniela Bene) 977 de voturi. „Dacă nu eram trădaţi de alţi colegi PMP din filiala noastră la alegerile parlamentare obţineam un rezultat mai bun în alegeri”, a spus Constantin Popa.

Răspunzând la o critică formulată de unii membrii ai partidului, preşedintele PMP Harghita a afirmat că nu e remunerat de partid, lucru confirmat şi de vicepreşedintele formaţiunii la nivel naţional, Rizia Tudorache, prezent la conferinţa filialei.

„Acum, în această conferinţă judeţeană a PMP Harghita vă cer să fim mai uniţi şi mai eficienţi în alegerile care vor urma în anul 2024, când vor fi patru tipuri de alegeri”, a conchis Constantin Popa.

La rândul său, vicepreşedintele PMP Rizia Tudorache i-a îndemnat pe membrii partidului din Harghita să înfiinţeze filiale în fiecare unitate administrativ-teritorială din judeţ. „Filiala dvs. este foarte nouă, din 2018. Ne bucurăm că din rezultate se observă că creşteţi. De asemenea, nu ştiu cât aş putea fi de acord când dl preşedinte (n.n. – al filialei) exprimă că în zonele preponderent româneşti. Toţi locuitorii acestui judeţ sunt cetăţeni români. (…) De aceea cred că prin exemplul oamenilor pe care îi avem în conducerea naţională, prin ce au făcut, prin ce au dovedit că pot face, puteţi să faceţi filiale în fiecare localitate şi puteţi să atrageţi membri noi. Noi nu suntem rasişti. Vă iubim pe toţi la fel. Şi ne mândrim cu toţi, pentru că toţi construim o ţară şi toţi facem parte din această ţară. Şi cred că aşa e bine să fie: înţelegere şi să punem mâna să o construim frumos. (…) Uitându-mă la numărul de organizaţii, rezultatele pe care le aveţi, numărul de membri, constat că încă sunteţi puţini. Şi filiala e tânără, 2018. Oameni buni, păi dacă sunteţi puţini, mai aveţi timp şi de disensiuni”, a spus Rizia Tudorache.

Acesta a opinat că subdezvoltarea unor judeţe din ţară „se datorează oamenilor care gestionează astfel de judeţe”. „…Plâng când mă duc în interiorul acestui judeţ, mă întreb: formaţiunea aceasta pe care majoritatea o votează e la putere din ’90, de 30 de ani, adică nu au avut posibilitatea să rezolve infrastructura? Eu cred că au avut, dar interesele au fost să ţină lumea în subdezvoltare, ca să poată să voteze”.

Conferinţa judeţeană a PMP Harghita a fost marcată şi de un moment mai tensionat. Alexandru Hirişcău, membru al Filialei Topliţa a PMP, a cerut amânarea alegerilor, motivând că organizaţiile locale ale filialei nu îndeplinesc cerinţele statutului. De asemenea, acesta a acuzat că a fost exclus din partid „în mod abuziv” fiul său, Sever Hirişcău, consilier local la Topliţa şi fost preşedinte al filialei din această localitate, „pentru că a obţinut rezultate, la toate alegerile care au avut loc până acum a obţinut peste 5%”. „Pentru că a obţinut aceste rezultate, dumnealor au considerat că este bine să fie exclus din partid şi acum l-au umilit şi nici măcar nu l-au lăsat să intre în sală, deşi este în justiţie problema”, a spus, printre altele, Alexandru Hirişcău.

Pe de altă parte, Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate a PMP a respins contestaţia formulată de Sever Hirişcău împotriva excluderii. În hotărâre se reţine că, citând decizia luată la nivel judeţean, „dl Hirişcău Horaţiu Sever Nicu a încălcat prevederile art. 20, lit. e) şi f), art. 36, lit. e) din Statutul PMP, acesta fiind acuzat că a denigrat candidatul PMP pentru funcţia de deputat la alegerile parlamentare din 06.12.2020 şi că a postat pe Facebook cuvinte indecente faţă de candidatul PMP”. Această hotărâre a fost atacată în contencios-administrativ.

În urma alegerilor interne, secretarul general al filialei judeţene este Cherecheş Gabriella, secretar general adjunct Cristina Hadâmbu, iar vicepreşedinţi sunt: Sabin Cherecheş, Daniel Corneanu, Adrian Ganea, Ilie Hangan, Andreea Ţifrea, Cornelia Fodor. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.