Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Planuri de reabilitare a trei drumuri judeţene din zona Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » Economic » Planuri de reabilitare a trei drumuri judeţene din zona Ciuc
Planuri de reabilitare a trei drumuri judeţene din zona Ciuc

Planuri de reabilitare a trei drumuri judeţene din zona Ciuc

Drumul de la Cinod ar putea deveni Transfăgărăşeanul judeţului Harghita

Locuitorilor din trei localităţi din zona Ciuc li s-au prezentat planurile cu privire la reabilitarea a trei drumuri judeţene. În cazul drumului judeţean 138A, care duce spre Băile Harghita, se află în curs de realizare planurile de reabilitare a porţiunii de cinci kilometri. Preşedintele consiliului judeţean a afirmat că în cel mai bun caz, dacă nu vor exista contestaţii şi acţiuni în justiţie, la finele lunii septembrie se va demara procedura de achiziţie publică, urmând ca în primăvara anului viitor să demareze lucrările. Plăcile de beton existente vor fi folosite pentru stratul de bază al drumului. Din partea locuitorilor s-a formulat şi nevoia de realizare a unei piste de bicicletă pe drumul a cărei lăţime este de şapte metri. S-a discutat şi despre porţiunea de 600 de metri dintre indicatorul denumirii localităţii şi punctul în care începe stratul de asfalt. În momentul de faţă, această porţiune aparţine de întreprinderea minieră, iar în cazul în care primăria oraşului va preda această porţiune în administrarea consiliului judeţean, aceasta va fi inclusă în planurile de reabilitare.

La Ciaracio au fost prezentate planurile cu privire la reabilitarea drumului judeţean 123F. Se doreşte ca şi aici să fie demarată în cursul acestui an procedura pentru atribuirea lucrărilor de reabilitare. La discuţiile purtate pe această temă au fost prezenţi Csutak Gáspár, viceprimarul localităţii Ciceu, Szentes Antal, consilier judeţean şi câţiva antreprenori locali. Pentru a-i linişti pe localnici, reprezentanţi ai Direcţiei tehnice din cadrul consiliului judeţean au spus că acest drum nu va deservi camioanele, nu va fi un drum de ocolire.

La Sânmartin s-a discutat despre drumul judeţean 123, care duce spre Valea Uzului, în prezenţa lui György József, primarul localităţii Ciucsângeorgiu şi a localnicilor. Cea mai importantă lucrare de reabilitare va fi porţiunea de drum care se întinde până la ramificaţia spre Eghersec. Pe porţiunea de drum a cărei lungime este de 14,5 kilometri se vor construi şase poduri din elemente de beton, 37 de podeţe vor fi schimbate, respectiv pe o porţiune de 10 kilometri se vor turna şanţuri din beton. Dacă în acest an se va semna contractul de execuţie a lucrărilor, acestea se vor realiza pe o perioadă de patru ani. După finalizare, numărul turiştilor va creşte semnificativ, dat fiind minunatul peisaj, drumul putând deveni un Transfăgărăşean al judeţului Harghita. Preşedintele consiliului judeţean a spus că odată cu reabilitarea drumului, tinerilor li se va oferi oportunitatea de a întemeia aici o familie, a construi o casă, într-un mediu frumos şi liniştit. Pe termen lung, se doreşte reabilitarea drumului până în judeţul Bacău, acest fapt facilitând şi accesarea aeroportului de la Bacău. (Biroul de presă al CJ Harghita)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.