Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Planificăm viaţa sportivă a judeţului Harghita pentru următorii 14 ani (9) | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate » Planificăm viaţa sportivă a judeţului Harghita pentru următorii 14 ani (9)
Planificăm viaţa sportivă a judeţului Harghita pentru următorii 14 ani (9)

Planificăm viaţa sportivă a judeţului Harghita pentru următorii 14 ani (9)

Strategia sportivă a judeţului Harghita este elaborată în aşa fel încât să fie înţeleasă de toţi cei vizaţi.

În acest scop dorim ca, în preajma începerii dezbaterii publice, prin intermediul acestor articole toată lumea să aibă cunoştinţe despre importanţa ei.

  • LTAD în strategia sportivă judeţeană

Acronimul „LTAD” se referă la expresia „Long-Term Athlete Development”, care în limba română se traduce ca „Dezvoltarea pe Termen Lung a Sportivilor”. Acesta este un model de dezvoltare sportivă care ajută la planificarea şi susţinerea dezvoltării pe termen lung a sportivilor. Acest sistem nu este un concept nou şi a fost utilizat cu succes de mai mulţi ani în ţările cu o cultură sportivă dezvoltată.

Scopul nostru este să introducem acest sistem în viaţa sportivă la nivel judeţean şi să permitem aplicarea sa personalizată pentru fiecare ramură sportivă, astfel încât sportul să fie accesibil pentru toate grupele de vârstă şi să ajute sportivii să-şi maximizeze cariera sportivă la maximum.

Colaborarea între strategia sportului la nivel judeţean şi sistemul LTAD aduce numeroase avantaje pentru disciplinele sportive şi sportivi. Acestea includ:

1. Dezvoltare completă. Sistemul LTAD vizează dezvoltarea completă a copiilor şi tinerilor, inclusiv aspecte fizice, mentale şi sociale. Scopul nostru este să asigurăm susţinere şi cooperare pentru atingerea eficientă a obiectivelor LTAD.

2. Baze ştiinţifice. Sistemul LTAD se bazează pe cercetări în domeniul ştiinţelor sportive. Dorim să contribuim la popularizarea şi aplicarea principiilor şi rezultatelor cercetării LTAD într-un cadru mai larg.

3. Flexibilitate. Sistemul LTAD se adaptează la aptitudinile individuale şi nevoile sportivilor. Strategia sportului la nivel judeţean ajută la aplicarea sistemului LTAD în funcţie de specificul regional.

4. Formare pentru antrenori. Sistemul LTAD necesită o formare extinsă a antrenorilor. Scopul nostru este să oferim posibilităţi de formare pentru antrenori şi să distribuim cunoştinţele necesare.

5. Sprijin comunitar. Strategia sportului la nivel judeţean aduce împreună instituţii, organizaţii şi comunităţi implicate în sport, ceea ce poate susţine o implementare mai eficientă a sistemului LTAD.

6. Implicarea părinţilor. Funcţionarea eficientă a sistemului LTAD necesită implicarea activă a părinţilor. Astfel, putem ajuta antrenorii şi părinţii să colaboreze în susţinerea dezvoltării sportivilor.

7. Identificarea talentelor. Sistemul LTAD acordă o atenţie deosebită identificării şi dezvoltării talentelor. Strategia sportului la nivel judeţean poate facilita o mai bună gestionare a programelor de identificare a talentelor şi a dezvoltării copiilor şi juniorilor.

8. Abordare holistică. Sistemul LTAD dezvoltă întreaga personalitate a sportivilor.

9. Rezultate pe termen lung. Sistemul LTAD are în vedere planificarea şi impactul pe termen lung, putând contribui la dezvoltarea planificării pe termen lung şi la dezvoltarea durabilă a sportului.

10. Dezvoltarea culturii sportive. Colaborarea între sistemul LTAD şi strategia sportului la nivel judeţean poate contribui la dezvoltarea culturii sportive, cu un impact pozitiv pe termen lung asupra sportivilor, antrenorilor şi comunităţilor din judeţ.

Ábrahám Előd, consilier sportiv SMAFTA SRL

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.