Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Mişcarea JÉG-VI-HAR ajunge la Voşlăbeni | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Sport » Mişcarea JÉG-VI-HAR ajunge la Voşlăbeni
Mişcarea JÉG-VI-HAR ajunge la Voşlăbeni

Mişcarea JÉG-VI-HAR ajunge la Voşlăbeni

În luna septembrie scriam despre JÉG-VI-HAR, o mişcare care a luat fiinţă în Gheorgheni din pasiunea unor oameni pentru sport, în general, şi pentru hochei în principal. JÉG înseamnă gheaţă, VI se traduce prin rural, iar HAR vine de la numele judeţului Harghita.

Csata Székely Attila, unul dintre iniţiatori, ne spunea atunci că scopul mişcării este reintroducerea hocheiului în mediul rural, readucându-se la viaţă o tradiţie de acum mulţi ani.

În prezent, mişcarea funcţionează în 7 localităţi din judeţ, printre ele fiind Suseni, Ciumani, Lăzarea, Ditrău, Joseni sau Lunca de Jos. Dar se doreşte extinderea ei şi în alte zone ale judeţului, doleanţa lui Csata Székely Attila fiind ca împreună cu autorităţile locale în fiecare comună sau oraş să existe cel puţin o echipă.

Acum, JÉG-VI-HAR ajunge la Voşlăbeni. Aici, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Teodor Chindea”, se vor organiza cursuri de patinaj şi de iniţiere în hochei, fiind aşteptaţi copii (fete şi băieţi) de la grupa mare şi până în clasa a V-a.

Cei care doresc să ia contact cu acest sport se pot înscrie la profesorii de Educaţie fizică din şcolile din Voşlăbeni şi Izvorul Mureş sau pe una dintre adresele de e-mail huszarzs@yahoo.com, jegviharghita@gmail.com.

În acest sens, vineri, de la ora 09:50, toţi copiii din comună sunt aşteptaţi în sala de sport. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.