„Pisicile nearistocrate” ale Teatrului Arlechino din Braşov vin la Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 19 iunie 2024
Home » Cultură » „Pisicile nearistocrate” ale Teatrului Arlechino din Braşov vin la Miercurea Ciuc
„Pisicile nearistocrate” ale Teatrului Arlechino din Braşov vin la Miercurea Ciuc

„Pisicile nearistocrate” ale Teatrului Arlechino din Braşov vin la Miercurea Ciuc

Piesa se va juca în cadrul Festivalului de Teatru pentru Copii şi Tineret

Cea de-a 6-a ediţie a Festivalului de Teatru pentru Copii şi Tineret a început ieri şi se va încheia sâmbătă, 26 mai. În cadrul celor 5 zile, pe scena teatrului din Miercurea Ciuc vor avea loc 11 reprezentaţii, atât pentru cei mici (teatru de păpuşi), cât şi pentru tineri de până în 16 ani. La ediţia din acest an, la Miercurea Ciuc au fost invitate trupe din Ungaria şi din Braşov, lor alăturându-li-se şi actori de la Teatrul Municipal Csíki Játékszín.

Pentru publicul vorbitor de limba română, organizatorii propun piesa Pisicile nearistocrate a Teatrului Arlechino din Braşov. Piesa, dedicată copiilor de peste 4 ani, va avea două reprezentaţii, ambele vineri, de la ora 12:30, respectiv 13:30.

Regia spectacolului Pisicile nearistocrate este asigurată de Éva Labadi, scenografia de Dio Zoltán, compozitorul este Cari Tibor, efectele au fost asigurate de Mircea Chiu, iar din distribuţie fac parte Erika Mihály, Cecilia Negru, Dan Zorilă, Florenţa Vătavu şi Adrian Stinghe.

În organizarea Teatrului Csíki Játékszín, Kortina Egyesület şi a Centrului Cultural Judeţean Harghita al Consiliului Judeţean Harghita, Festivalul de Teatru pentru Copii şi Tineret are un profil unic în zonă, aducând producţii atât pentru adolescenţi, cât şi pentru şcolari, preşcolari sau chiar mai mici. Totodată, festivalul a adus în oraş prima producţie destinată bebeluşilor, primul spectacol în sală de clasă şi a prezentat pentru întâia oară un spectacol de teatru în educaţie.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.