Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Pilbáth Attila, organizatorul Tuşnad Gastro Blue Fest: Sper ca Tuşnadul să devină un hub al muzicii de calitate | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Cultură » Pilbáth Attila, organizatorul Tuşnad Gastro Blue Fest: Sper ca Tuşnadul să devină un hub al muzicii de calitate
<i>Pilbáth Attila, organizatorul Tuşnad Gastro Blue Fest:</i> Sper ca Tuşnadul să devină un hub al muzicii de calitate

Pilbáth Attila, organizatorul Tuşnad Gastro Blue Fest: Sper ca Tuşnadul să devină un hub al muzicii de calitate

În perioada 18-20 iunie, Băile Tuşnad a fost gazda celei de-a doua ediţii a Tuşnad Gastro Blues Fest. Un eveniment iniţiat de Organizaţia GeoEcologică ACCENT, organizat sub sloganul #EcoFrindlyFestivals şi care a reunit mai multe activităţi dedicate promovării staţiunii din sudul judeţului ca destinaţie ecoturistică. În cele trei zile de festival am avut ocazia să-l întâlnesc şi pe Pilbáth Attila, cel care a făcut posibilă apariţia acestui festival în zonă. Am vorbit cu el despre festival, despre ediţia din acest an, dar şi despre un alt eveniment care va avea loc la sfârşitul lunii august.

– Suntem la a doua ediţie a Tuşnad Gastro Blues Fest. Probabil, multă lume se întreabă cum a ajuns blues-ul la noi în judeţ şi tocmai la Tuşnad.

– Foarte simplu: mie îmi place blues-ul. Deşi asociaţia noastră se ocupă de protecţia naturii, iar proiectele pe asta s-au axat (pe protecţia naturii, pe conştientizare), blues-ul e un hobby al meu şi am zis de ce să nu îmbin utilul cu plăcutul. De aici am pornit.

– Cât de greu este să organizezi un asemenea eveniment? Mai ales că prima impresie pe care am trăit-o aici a fost că avem un festival bine organizat.

– Greu. Anul trecut am făcut prima ediţie în septembrie, după ce am fost nevoit să o mut din luna martie. Iar de atunci eu mă culc la ora 22:00-23:00 şi la ora 04:00 sunt la birou.

– Aţi fost sprijiniţi de către autorităţile locale?

– Da.

– Ştiţi câte bilete aţi reuşit să vindeţi?

– Suntem aproape la 800 de persoane care au achiziţionat bilete sau abonamente online, ceea ce pentru mine e surprinzător. Prin platforma iabilet.ro văd şi de unde sunt achiziţionate, dar, din păcate, n-am văzut să fie cumpărat vreun abonament din Tuşnad; din Harghita au cumpărat vreo 3-4 prieteni de-ai mei, din Covasna tot vreo 3-4 prieteni de-ai mei, în rest din toate colţurile ţării sunt aici – Oradea, Constanţa, Brăila, Tulcea.

– Aşadar, se poate spune că până la urmă festivalul devine şi unul de promovare a zonei…

– Da. Eu aşa l-am şi gândit: să promovăm ecoturismul. Iar combinat cu blues-ul şi gastronomia, eu zic că e ok.

– La sfârşit de august vine prima ediţie a Tuşnad Gastro Rock Fest. Bănuiesc că a fost o continuare a acestui festival de blues, mai ales că cele două genuri muzicale sunt destul de apropiate.

– Eu visez mult. Chiar am plătit avansurile unora dintre artişti. Sper ca Tuşnadul să devină un hub al muzicii de calitate, blues, rock, iar la iarnă, când e frig, poate o să facem indoor şi un festival de jazz. Şi aşa am închis paleta artistică, elitistă.

– M-am uitat peste line-up-ul festivalului de rock. Spre deosebire de cel de blues, în august vor veni formaţii numai din ţară. Dacă totul va ieşi bine la prima ediţie, vă gândiţi ca la anul să chemaţi şi trupe din străinătate?

– Da, cu siguranţă. Dar din blues am învăţat să mă potolesc puţin şi… nu ştiu, Robert Plant. Mai mult nu zic nimic.

Consemnare de LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.