Peste 83.500 de ţigarete de contrabandă şi alte bunuri, în valoare totală de aproape 70.000 de lei, confiscate | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate » Peste 83.500 de ţigarete de contrabandă şi alte bunuri, în valoare totală de aproape 70.000 de lei, confiscate
Peste 83.500 de ţigarete de contrabandă şi alte bunuri, în valoare totală de aproape 70.000 de lei, confiscate

Peste 83.500 de ţigarete de contrabandă şi alte bunuri, în valoare totală de aproape 70.000 de lei, confiscate

Peste 83.500 de ţigarete de contrabandă şi alte bunuri, în valoare totală de aproape 70.000 de lei, au fost confiscate de poliţiştii harghiteni la sfârşitul săptămânii, în urma unei acţiuni de prevenire şi combatere a criminalităţii economice. În total, au fost aplicate amenzi în valoare de 157.000 lei.

Potrivit Biroului de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, la acţiunea organizată la nivelul judeţului, cu efective mărite, pe linie de contrabandă, activităţi economice ilicite şi furturi de animale, au participat 22 de poliţiști, de la structurile de investigare a criminalităţii economice şi rutieră, care au efectuat controale la 19 agenţi economici, dar și filtre în traficul rutier.

Pentru neregulile şi abaterile constatate au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale.

Pe lângă cele 83.560 de ţigarete, au mai fost confiscate 775 de ţigări de foi, 21.000 de filtre de ţigarete, aproximativ 150 kg de dulciuri, fructe, legume şi produse din carne, precum şi 11 litri de băuturi spirtoase.

De asemenea, a fost reţinut un permis de conducere, a fost retras un certificat de înmatriculare şi a fost ridicat un set de plăcuţe cu numerele de înmatriculare.

Conform sursei citate, poliţiştii harghiteni vor continua să desfăşoare acţiuni similare şi în perioada următoare, „sens în care atragem atenţia cu privire la necesitatea respectării legii, în toate domeniile”. (Şt. P.)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.