Peste 800 de elevi şi profesori au fost premiaţi ieri de Inspectoratul Şcolar şi Consiliul Judeţean Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 21 iulie 2024
Home » Învățământ » Peste 800 de elevi şi profesori au fost premiaţi ieri de Inspectoratul Şcolar şi Consiliul Judeţean Harghita
Peste 800 de elevi şi profesori au fost premiaţi ieri de Inspectoratul Şcolar şi Consiliul Judeţean Harghita

Peste 800 de elevi şi profesori au fost premiaţi ieri de Inspectoratul Şcolar şi Consiliul Judeţean Harghita

Peste 470 de elevi din tot judeţul şi 350 de cadre didactice care au obţinut rezultate bune la etapele judeţene ale olimpiadelor pe discipline în cursul anului trecut au fost premiaţi într-un cadru festiv de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita şi Consiliul Judeţean. Pentru că au fost răsplătiţi elevi şi profesori din întreg judeţul, evenimentul s-a desfăşurat, concomitent, în patru localităţi, respectiv Miercurea-Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Topliţa şi Gheorgheni. În zona Ciuc au fost premiaţi peste 174 de elevi şi 105 profesori, din zona Topliţa au luat premii 98 de elevi şi 56 de profesori, în zona Odorhei şi Cristur au fost premiaţi 156 de elevi şi 95 de profesori, iar din Gheorgheni – 54 de elevi şi 36 de profesori.

Inspectorul şcolar general al IŞJ Harghita, Petru Gârbea, spunea că, deşi sunt mai multe concursuri care intră la categoria „olimpiadă” şi ar fi mai mulţi elevi care merită să fie premiaţi, pentru că nu sunt posibilităţi mai mari au fost premiaţi doar cei mai buni trei elevi de la fiecare olimpiadă şcolară.

„Prin această premieră încercăm să îi recompensăm într-un fel pe cei mai buni dintre cei mai buni şi, totodată, să-i încurajăm şi pe ceilalţi care văd rezultatele acestor eforturi să participe la diverse olimpiade, concursuri, fiind şi aceasta o parte a formării lor, a educaţiei lor pentru a face faţă în viaţa de zi cu zi”, spunea Petru Gârbea.

Legat de premii, inspectorul şcolar general arăta că după ce anii trecuţi elevii au primit cărţi, acum au fost acordate vouchere, pentru că era greu să alegi cărţi care să aibă aceeaşi valoare. Astfel, premiul I a fost răsplătit cu bonuri valorice de 130 de lei, premiul II cu 80 de lei, iar premiul III cu vouchere în valoare de 60 de lei, bugetul fiind asigurat de Consiliul Judeţean. Din aceste bonuri valorice, elevii îşi pot achiziţiona cărţi din librării sau echipament sportiv din magazine cu acest profil, în cazul celor care au obţinut rezultate la discipline sportive.

Prezent la evenimentul de la Miercurea-Ciuc, prefectul judeţului Harghita, Adrian Jean Andrei, i-a felicitat pe elevii şi profesorii care au fost premiaţi, spunând că „oamenii şcolii sunt dascălii, cei care creează cu dărnicie şi inteligenţă oameni, luminează minţi şi nasc caractere. Cred că există un angajament nescris al profesorilor de a face lumea mai bună prin educaţie, de aceea aprecierea noastră ar trebui să se îndrepte întotdeauna către cadrele didactice şi către munca asiduă pe care aceştia o depun”.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.