Peste 800 de candidaţi înscrişi la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 iulie 2024
Home » Învățământ » Peste 800 de candidaţi înscrişi la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat în Harghita
Peste 800 de candidaţi înscrişi la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat în Harghita

Peste 800 de candidaţi înscrişi la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat în Harghita

Inspectorul şcolar general adjunct, prof. dr. Cristinel Glodeanu a declarat că 811 candidaţi s-au înscris la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat organizată în acest an în Harghita, atât din promoţia actuală, cât şi din cele anterioare. Unii dintre ei îşi încearcă şansele pentru a treia sau a cine ştie câta oară.

Potrivit prof. Glodeanu, din cei 811 elevi înscrişi, la prima probă s-au prezentat 707 şi nu a existat nici un eliminat. Candidaţii au susţinut probele de Limba şi literatura română şi de Limba şi literatura maghiară, astăzi participă la cea obligatorie a profilului, luni fiind programată proba la alegere a profilului. Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va desfăşura în zilele de 27 şi 28 august, urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă în 29 august şi de evaluarea competenţelor digitale în zilele de 30 august şi 2 septembrie. Ultima probă, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, este programată în zilele de 2 şi 3 septembrie.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 3 septembrie până la ora 12:00, în aceeaşi zi putând fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie. (D.M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.