După incendiul de anul trecut din Şumuleu-Ciuc:Peste 60 de persoane mai sunt cazate în sala sporturilor din municipiul reşedinţă de judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 16 iunie 2024
Home » Societate »
După incendiul de anul trecut din Şumuleu-Ciuc:
Peste 60 de persoane mai sunt cazate în sala sporturilor din municipiul reşedinţă de judeţ
<h5><i>După incendiul de anul trecut din Şumuleu-Ciuc:</i></h5>Peste 60 de persoane mai sunt cazate în sala sporturilor din municipiul reşedinţă de judeţ

După incendiul de anul trecut din Şumuleu-Ciuc:
Peste 60 de persoane mai sunt cazate în sala sporturilor din municipiul reşedinţă de judeţ

Un număr de 64 de persoane, din rândul celor afectate în urma puternicului incendiu care a izbucnit la începutul anului trecut în cartierul Şumuleu-Ciuc, se mai află în sala sporturilor din Miercurea-Ciuc, a declarat, ieri, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Korodi Attila. Este vorba despre 14 familii care mai sunt cazate în clădirea respectivă, după ce recent s-a luat decizia sprijinirii persoanelor care fuseseră afectate în urma incendiului în ceea ce priveşte găsirea unei locuinţe, având în vedere faptul că procedurile pentru amenajarea unui centru de criză pentru acestea la marginea municipiului Miercurea-Ciuc au fost suspendate deoarece au fost mai multe procese intentate de către antreprenori din partea de vest a localităţii, prin care aceştia au pus la îndoială justeţea creării unui astfel de centru în zona respectivă.

„În fiecare săptămână de când s-a luat decizia respectivă am ajutat câteva familii ca să poată să se mute. Procesul continuă. Faţă de acum o lună – o lună şi jumătate, când erau 110 persoane, deja vorbim despre 64. Încercăm să sprijinim fiecare familie să îşi găsească o soluţie şi din fericire trendul este pozitiv”, a afirmat Korodi Attila. Acesta a precizat că cei care au plecat deja din sala sporturilor s-au mutat în diferite zone ale oraşului, unii dintre ei în locuinţe sociale. „I-am motivat pe ei să găsească locaţii, chirie. Lucrează foarte mulţi dintre ei, adică este o situaţie mult mai favorabilă decât a fost în trecut”, a spus primarul, care a adăugat că şi cei care au mai rămas în sala sporturilor s-ar putea muta în câteva săptămâni.

În luna ianuarie a anului trecut, un incendiu puternic a afectat serios 20 de case de lemn din cartierul Şumuleu-Ciuc, aproximativ 260 de persoane fiind cazate atunci în sala sporturilor din municipiul reşedinţă de judeţ.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.