Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Peste 530 de persoane prezente la Bursa locurilor de muncă organizată la Miercurea-Ciuc şi Odorheiu Secuiesc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Societate » Peste 530 de persoane prezente la Bursa locurilor de muncă organizată la Miercurea-Ciuc şi Odorheiu Secuiesc
Peste 530 de persoane prezente la Bursa locurilor de muncă organizată la Miercurea-Ciuc şi Odorheiu Secuiesc

Peste 530 de persoane prezente la Bursa locurilor de muncă organizată la Miercurea-Ciuc şi Odorheiu Secuiesc

Peste 530 de persoane au fost prezente, vinerea trecută, la Bursa generală a locurilor de muncă organizată concomitent în municipiile Miercurea-Ciuc şi Odorheiu Secuiesc de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Harghita.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, anul acesta au participat la bursă 34 de angajatori, care au oferit în total 180 de locuri de muncă. Dintre acestea, 85 au fost oferite de angajatorii din Miercurea-Ciuc şi 95 de către cei din Odorheiu Secuiesc. Au fost prezente la bursă, în total, 536 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dintre care 310 la Odorheiu Secuiesc. Cele mai multe locuri de muncă au fost oferite în ocupaţii precum agent servicii clienţi, conducător camion, îmbuteliator sub presiune, agent de securitate, dulgher, electrician, operator la prepararea produselor lactate, bucătar, ospătar, barman, lucrător comercial şi manipulant mărfuri.

La Miercurea-Ciuc, în topul ofertelor s-au situat locurile de muncă pentru agenţi de servicii clienţi. Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite locuri de muncă numai în zona Odorheiu-Secuiesc, în domeniul tehnic, în meseriile de inginer mecanic, inginer mecanic utilaj tehnologic pentru construcţii, inginer în industria alimentară, fiind căutaţi şi directori tehnici la unele firme.

Din totalul participanţilor, angajatorii au selectat pentru un interviu suplimentar sau pentru probă de lucru 113 persoane, dintre care 35 la Miercurea-Ciuc şi 78 la Odorheiu Secuiesc. Începând cu data de 20 mai, persoanele care nu au ocupat un loc de muncă vor fi orientate către angajatorii care au depuse oferte de locuri de muncă la AJOFM Harghita, indiferent dacă au participat sau nu la bursă, oferte care se potrivesc cu profilul profesional al şomerilor respectivi.

În anul 2023, la Bursa generală a locurilor de muncă, organizată tot în luna mai, au participat 39 de angajatori cu un număr total de 214 oferte de locuri de muncă, iar numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a fost de 433.

„Prin comparaţie, la bursa organizată anul acesta, numărul angajatorilor şi al locurilor de muncă oferite a fost mai mic, iar numărul persoanelor în căutarea unui loc de muncă a fost considerabil mai mare”, a mai precizat AJOFM Harghita. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.