Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Peste 500 de elevi au participat, în această vară, la programe organizate de salvamontiştii harghiteni | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 23 februarie 2024
Home » Timp Liber » Peste 500 de elevi au participat, în această vară, la programe organizate de salvamontiştii harghiteni
Peste 500 de elevi au participat, în această vară, la programe organizate de salvamontiştii harghiteni

Peste 500 de elevi au participat, în această vară, la programe organizate de salvamontiştii harghiteni

Peste 500 de elevi din Harghita au participat, în această vară, la programe organizate de salvamontiştii din judeţ, cu scopul de a-i familiariza cu frumuseţile judeţului şi de a-i încuraja să petreacă timp în natură, alături de prieteni.

Şeful Serviciului de Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Örs, a declarat că în fiecare an numărul elevilor interesaţi de drumeţiile, taberele şi turele cu bicicleta organizate de salvatorii montani este tot mai mare, lucru extrem de îmbucurător.

„Dacă în primii ani mergeam noi la şcoli şi le propuneam copiilor să ni se alăture în proiectele noastre, am ajuns că acum suntem căutaţi de şcolile interesate să-şi implice elevii în astfel de activităţi. Avem atât de multe solicitări încât abia le mai puteam face faţă, iar acest lucru este îmbucurător”, a precizat Fekete Örs.

Potrivit sursei citate, principalul obiectiv al programelor derulate pentru elevi a fost acela de a-i familiariza pe aceştia cu frumuseţile judeţului, în contextul în care mulţi plecau în vacanţe în străinătate, fără să ştie ce locuri frumoase se află în apropiere.

„Opt din zece copii nu ştiau de Piatra Unică sau Peştera Şugău, locuri foarte frumoase şi accesibile. Dar, după ce participă la programele noastre, se întorc în aceste zone însoţiţi de părinţi”, a spus şeful salvatorilor montani harghiteni.

Potrivit sursei citate, copiii sunt învăţaţi şi cum să se comporte în natură, ce echipamente să folosească, cum să utilizeze busola sau unele aplicaţii de pe telefonul mobil care i-ar ajuta atunci când se află într-o situaţie mai dificilă, dar sunt familiarizaţi cu marcajele turistice, dar şi cu flora şi fauna din zonele în care merg.

Fekete Örs consideră că, în urma derulării acestor programe, a scăzut şi numărul accidentelor pe munte, întrucât copiii i-au învăţat şi pe prietenii lor, dar şi pe părinţi, acolo unde a fost cazul, care este comportamentul normal în arealul montan.

Astfel de programe se derulează şi în timpul toamnei, atunci când urmează să participe la activităţile salvamontiştilor şi mai mulţi copii cu dizabilităţi, urmând ca salvatorii să organizeze evenimente dedicate elevilor şi în timpul vacanţei de iarnă.

Serviciul Public de Salvamont Salvaspeo Harghita derulează de câţiva ani proiecte dedicate elevilor din judeţ, prin care aceştia sunt încurajaţi să-şi petreacă timpul liber în natură şi să nu mai stea atât de mult în faţa calculatorului. (Gina Ştefan, Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.