Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În urma evenimentului caritabil Muzicieni harghiteni pentru copii harghiteni, organizat în urmă cu un anPeste 50 de copii şi tineri din sistemul de protecţie a copilului au beneficiat de sprijin financiar | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Societate »
În urma evenimentului caritabil Muzicieni harghiteni pentru copii harghiteni, organizat în urmă cu un an
Peste 50 de copii şi tineri din sistemul de protecţie a copilului au beneficiat de sprijin financiar
<h5>În urma evenimentului caritabil <i>Muzicieni harghiteni pentru copii harghiteni</i>, organizat în urmă cu un an</h5>Peste 50 de copii şi tineri din sistemul de protecţie a copilului au beneficiat de sprijin financiar

În urma evenimentului caritabil Muzicieni harghiteni pentru copii harghiteni, organizat în urmă cu un an
Peste 50 de copii şi tineri din sistemul de protecţie a copilului au beneficiat de sprijin financiar

În urmă cu un an, în curtea cetăţii Miko, avea loc festivalul Muzicieni harghiteni pentru copii harghiteni. Era un eveniment caritabil, desfăşurat pe durata a două zile, la care au fost invitate să-şi aducă contribuţia formaţii de muzică pop, rock şi jazz din judeţ, beneficiarii fiind copiii harghiteni din cadrul sistemului de protecţie. Festivalul a cuprins atât concerte, cât şi activităţi cultural-artistice şi meşteşugăreşti organizate de Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Vámszer Géza” şi care au fost dedicate copiilor.

La un an de la acel eveniment, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita a transmis un comunicat de presă în cadrul căruia se precizează că, în urma festivalului, peste 50 de copii şi tineri talentaţi, iubitori ai artelor sau al sportului, au beneficiat de sprijin financiar din banii adunaţi.

Suma adunată a fost gestionată de Asociaţia Indesertus, iar susţinerea financiară a solicitanţilor a fost hotărâtă, de o comisie mixtă, pe baza cererilor, precum şi a scrisorilor de recomandare şi a diplomelor ataşate.

Astfel, în cursul anului au primit acordul pentru finanţare 51 de solicitări, în valoare de aproape 29.000 de lei. Au fost achitate lecţii de canto şi ore de instrumente muzicale (de chitară, pian, sintetizator, flaut şi vioară), cursuri de desen şi grafică, antrenamente de karate pentru grupuri de copii, precum şi o parte din preţul unor echipamente de hochei şi fotbal.

Dintre beneficiari, se aminteşte o tânără jucătoare de fotbal, legitimată la FC Vasa Femina, din Odorheiu Secuiesc, şi care în 2018 a fost desemnată cea mai bună jucătoare din liga secundă. De asemenea, de sprijin financiar au beneficiat doi jucători de hochei, unul legitimat la ACS Felcsík SK, altul component al Academiei de Hochei a ţinutului secuiesc. Dintre sporturi nu a fost ignorat nici boxul sau celebrul joc moara (un tânăr de 17 ani a participat, în Germania, la un concurs de ţintar).

În cadrul comunicatului de presă se mai precizează că au fost sprijiniţi şi cei care au solicitat finanţare pentru achiziţionarea unor echipamente de lucru, pentru a-şi putea practica meseria.

„Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita consideră că sprijinul financiar acordat până în prezent a ajuns la persoanele îndreptăţite. Totodată doreşte să mulţumească organizatorului festivalului, Asociaţiei ForFan, precum şi formaţiilor care au susţinut concertele cu ocazia evenimentului caritabil, pentru timpul acordat şi efortul depus, prin care au contribuit la susţinerea beneficiarilor talentaţi din sistemul de protecţie a copilului harghitean, ajutându-i să îşi îndeplinească visurile”, se arăta în finalul comunicatului.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.