Peste 40 de milioane de lei din surse guvernamentale româneşti pentru investiţii în Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 septembrie 2023
Home » Societate » Peste 40 de milioane de lei din surse guvernamentale româneşti pentru investiţii în Miercurea Ciuc
Peste 40 de milioane de lei din surse guvernamentale româneşti pentru investiţii în Miercurea Ciuc

Peste 40 de milioane de lei din surse guvernamentale româneşti pentru investiţii în Miercurea Ciuc

  • La nivelul municipiului se află în diferite stadii 10 proiecte derulate prin PNDL 2
  • Primăria are semnate şi contracte cu finanţare europeană în valoare de aproape 68 de milioane de lei

Potrivit site-ului Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, municipiul Miercurea Ciuc are în derulare investiţii finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2 în valoare de peste 15,7 milioane de lei. Cel mai mare proiect se ridică la peste 8,7 milioane de lei şi are în vedere amenajarea locurilor de parcare, drumului de acces şi aleilor în Cartierul Spicului. Tot în stadiu de derulare se află şi reabilitarea a 4 străzi, valoarea acestor proiecte variind între 590.000 de lei şi 4,5 milioane de lei. Este vorba de strada Tineretului (590.127 lei), strada Carierei, Câmpul Mic şi strada Jigodin Nagy Imre (peste 4,5 milioane de lei).

Potrivit aceleiaşi surse, Primăria Miercurea Ciuc mai are contractate 5 investiţii, finanţate tot prin fonduri PNDL 2, în valoare de peste 24 milioane de lei.

Cea mai importantă ca valoare (peste 14,8 milioane de lei) este amenajarea drumului de ocolire a municipiului pe direcţia nord-sud. În afară de aceasta, mai are contractată o investiţie de aproape 3,7 milioane de lei pentru construirea unei săli de sport la Şcoala Gimnazială „Petőfi Sándor”. Tot o sală de sport urmează să se construiască şi la Liceul de Arte „Nagy István”, investiţia contractată prin PNDL 2 ridicându-se la aproape 3 milioane de lei. În faza de contractare se mai află construirea unei grădiniţe cu program prelungit (aproape 2 milioane de lei) şi reabilitarea străzii Jigodin (peste 1,2 milioane de lei).

Potrivit Primăriei Miercurea Ciuc, municipiul mai are semnate şi 14 contracte cu finanţare europeană care se ridică la aproape 68 de milioane de lei. Dintre acestea, 11 au ca obiect reabilitarea tot atâtor instituţii de învăţământ, printre acestea aflându-se şi Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, internatul Colegiului Naţional „Octavian Goga” şi Liceul Tehnologic „Ioannes Caioni”. Sunt contracte care se ridică la o sumă totală de peste 47 milioane de lei. Celelalte trei contracte deja semnate totalizează aproape 21 de milioane de lei şi vizează reabilitarea unor blocuri de locuit: de pe strada Culmei nr. 13 şi Iancu de Hunedoara nr. 33 şi 35 (aproximativ 4 milioane de lei); de pe Ciocârliei nr. 2, Avântului nr. 14, B-dul Frăţiei nr. 22A şi Kossuth Lajos nr. 20-26 (peste 9,4 milioane de lei); de pe străzile Mihai Eminescu nr. 2-4, Kossuth Lajos nr. 46, Avântului nr. 10 şi B-dul Frăţiei nr. 13 şi 16 (peste 7 milioane de lei).

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.