Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Peste 30 de voluntari şi un sistem de supraveghere video oferă un plus de siguranţă în comuna Subcetate | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 aprilie 2024
Home » Societate » Peste 30 de voluntari şi un sistem de supraveghere video oferă un plus de siguranţă în comuna Subcetate
Peste 30 de voluntari şi un sistem de supraveghere video oferă un plus de siguranţă în comuna Subcetate

Peste 30 de voluntari şi un sistem de supraveghere video oferă un plus de siguranţă în comuna Subcetate

În 2013, Primăria comunei Subcetate a instalat un sistem video de supraveghere. Camerele au fost montate în intersecţiile şi la obiectivele principale din localitate, precum şi la punctele de intrare/ieşire. După 6 ani de funcţionare, în luna mai, sistemul a fost avariat după ce a fost lovit de trăsnet. Însă, spunea primarul comunei, Ion Rizea, acum se află în perioada de refacere şi în cel mai scurt timp va funcţiona la parametrii normali.

Este un sistem care în tot acest timp şi-a justificat investiţia. „Pe baza imaginilor – spunea edilul – au fost descoperite multe nereguli, fie de natura contravenţiilor, fie de natura infracţiunilor. A fost, de exemplu, descoperit un incendiator al unei proprietăţi, au fost descoperite persoane care au transportat material lemnos fără forme legale, persoane care au provocat scandal sau distrugeri la diferite obiective (staţii de autobuz, indicatoare de circulaţie)”.

Un alt serviciu care oferă un plus de siguranţă în comună este cel voluntar pentru situaţii de urgenţă (SVSU). În cadrul acestuia activează peste 30 de voluntari, dar nucleul este format din 12-17 persoane, care participă la majoritatea acţiunilor.

SVSU are în dotare şi o autospecială cu care intervine pe primă urgenţă, iar după ce la faţa locului ajung echipajele ISU, aceasta are rol de cărăuş de apă pentru autospecialele pompierilor profesionişti. În lipsa unei reţele de apă, apa este adusă de la un depozit care are un volum de 200 metri cubi.

Ion Rizea spunea că în dotarea SVSU va intra şi un buldoexcavator, pentru că sunt situaţii în care se impune folosirea unui astfel de utilaj. „De exemplu – explica edilul comunei Subcetate – o rupere de nori înseamnă apă foarte multă şi foarte mare, alunecări de teren, ruperi ale drumurilor şi prima intervenţie nu ai cum să o faci dacă nu ai utilajul tău. Dacă nu ai utilaj, atunci trebuie să te rogi de cetăţenii care posedă aşa ceva. Cu buldoexcavatorul poţi să faci multe lucruri urgente, fie că e iarnă, vară, primăvară sau toamnă”.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.