Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Bani pentru reabilitarea lăcaşurilor de cult ortodoxe | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 12 aprilie 2024
Home » Religie » Bani pentru reabilitarea lăcaşurilor de cult ortodoxe
Bani pentru reabilitarea lăcaşurilor de cult ortodoxe
Biserica Ortodoxă Sfinţii Ierarhi Ilie Iorest şi Sava Brancovici din Bălan

Bani pentru reabilitarea lăcaşurilor de cult ortodoxe

Asemenea anilor precedenţi, şi în 2019, Consiliul Judeţean Harghita a organizat concursuri de proiecte menite a finanţa activitatea cultelor istorice din judeţ.

Astfel, prin intermediul programului consiliului judeţean de sprijinire a cultelor, la finele săptămânii trecute s-au semnat contractele de finanţare pentru reabilitarea, renovarea lăcaşurilor de cult aparţinătoare Bisericii Ortodoxe Române, Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei. Consiliul judeţean a alocat în acest scop 168 mii de lei, bani care vor fi utilizaţi de către parohiile ortodoxe din localităţile Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Bălan şi Frumoasa pentru lucrări de reparaţii, renovare, reabilitare a bisericilor, capelelor, clădirilor care aparţin cultului ortodox din judeţ.

„Biserica are un rol important în procesul de dezvoltare socială a comunităţilor din judeţ, acesta este motivul pentru care consiliul judeţean sprijină activitatea desfăşurată de culte încă din anul 2010, valoarea finanţării fiind proporţională cu numărul enoriaşilor aparţinători fiecărui cult din judeţ”, a afirmat preşedintele consiliului judeţean, Borboly Csaba, adăugând că se doreşte ca la fel cum în judeţul Harghita este sprijinită activitatea bisericii ortodoxe, la fel să se întâmple şi în acele judeţe în care populaţia maghiară este minoritară şi aparţine altui cult religios decât cel ortodox.

Toate solicitările eligibile înaintate în acest an de către reprezentanţii bisericii ortodoxe au fost finanţate, iar pe viitor se doreşte ca procesul de elaborare a proiectelor să fie unul mai susţinut şi să poată fi utilizate fondurile avute la dispoziţie în acest sens. (Biroul de presă al CJ Harghita)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.