Peste 3.200 de elevi au fost înscrişi în clasa pregătitoare; cel mai mic copil are doar 4 ani şi 7 luni | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 10 decembrie 2023
Home » Învățământ » Peste 3.200 de elevi au fost înscrişi în clasa pregătitoare; cel mai mic copil are doar 4 ani şi 7 luni
Peste 3.200 de elevi au fost înscrişi în clasa pregătitoare; cel mai mic copil are doar 4 ani şi 7 luni

Peste 3.200 de elevi au fost înscrişi în clasa pregătitoare; cel mai mic copil are doar 4 ani şi 7 luni

Peste 3.200 de copii au fost înscrişi în clasa pregătitoare în Harghita, numărul fiind mai redus decât anul trecut, arată datele Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita.

Potrivit inspectorului de resurse umane de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, Waczel Ferenc, în clasa pregătitoare s-au înscris 3.261 de elevi, cu aproximativ 100 mai puţini decât în 2013. În prima etapă au fost înscrişi 3.158, în etapa a II-a au fost depuse 103 cereri, fiind soluţionate pozitiv şi trei cazuri speciale.

La fel ca şi în anii trecuţi, în unele sate izolate din judeţ, clasa pregătitoare se va organiza simultan cu alte clase, întrucât s-a înscris un singur copil.

Datele statistice arată că cel mai mic copil înscris în clasa pregătitoare este născut în septembrie 2009, ceea ce înseamnă că încă nu a împlinit vârsta de cinci ani. Părinţii săi au dorit, însă, să-l dea la şcoală şi pentru că a trecut cu bine de evaluarea psihosomatică, în toamnă va merge în clasa pregătitoare. De altfel, un număr de 463 de copii vor împlini şase ani după 1 septembrie 2014 şi au fost evaluaţi psihosomatic pentru a putea să înceapă şcoala.

Există specialişti care spun că este prea devreme ca cei mici să înceapă şcoala la vârsta de cinci ani, unii dintre ei nereuşind să se adapteze unui program strict. Părinţii îşi doresc ca cei mici să meargă la şcoală atât de devreme întrucât preferă o anumită învăţătoare sau nu vor ca aceştia să termine liceul la 19 sau 20 de ani. (L.M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.