Peste 3.000 de vârstnici şi persoane nevoiaşe din judeţ beneficiază de tichete de masă | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 1 octombrie 2022
Home » Societate » Peste 3.000 de vârstnici şi persoane nevoiaşe din judeţ beneficiază de tichete de masă
Peste 3.000 de vârstnici şi persoane nevoiaşe din judeţ beneficiază de tichete de masă

Peste 3.000 de vârstnici şi persoane nevoiaşe din judeţ beneficiază de tichete de masă

Un număr de 3.176 de vârstnici şi persoane ori familii fără adăpost din judeţul Harghita vor beneficia de tichete de masă, sub formă de card. Potrivit Instituţiei Prefectului – Judeţul Harghita, pe acest card vor fi viraţi 180 de lei lunar, bani ce vor putea fi folosiţi pentru mese calde.

Cardurile, transmise de către Ministerul Fondurilor Europene, au fost deja distribuite, miercuri, reprezentanţilor celor 67 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, urmând ca, la nivel local, acestea să fie trimise către beneficiarii finali.

Potrivit OUG nr. 115/2020, modificată şi completată prin OUG nr. 174/2020, destinatarii finali eligibili în cadrul acestui proiect sunt:

  • persoanele care au împlinit vârsta de 75 ani şi beneficiază de indemnizaţia socială pentru pensionari sau alte drepturi, prin legi cu caracter special, plătite prin case teritoriale de pensii – 3.095 beneficiari;
  • persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate – 72 beneficiari.

Proiectul prin care se alocă aceste tichete de masă este cofinanţat din Fondul de Ajutor European destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD), din cadrul Programului Operaţional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate (POAD 2014-2020).

Guvernul României a alocat o sumă de 40 milioane de lei pentru acordarea tichetelor de masă pentru persoanele în vârstă de peste 75 de ani cu venit minim sau cu venituri mai mici decât pensia socială minimă.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.