Peste 220 de pachete de ţigări au fost confiscate de poliţişti după mai multe percheziţii domiciliare | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 19 iunie 2024
Home » Societate » Peste 220 de pachete de ţigări au fost confiscate de poliţişti după mai multe percheziţii domiciliare
Peste 220 de pachete de ţigări au fost confiscate de poliţişti după mai multe percheziţii domiciliare

Peste 220 de pachete de ţigări au fost confiscate de poliţişti după mai multe percheziţii domiciliare

Un număr de 19 poliţişti au participat, ieri, la efectuarea a 7 percheziţii domiciliare în Subcetate, Sărmaş, Ditrău şi Ernei (judeţul Mureş), în urma acestora fiind ridicate în vederea indisponibilizării ţigări, alcool, telefoane, dar şi sume de bani în lei şi euro.

Potrivit unui comunicat de presă remis de IPJ Harghita, acţiunea s-a desfăşurat în urma unor cercetări efectuate într-un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de: „achiziţionarea de alcool etilic şi distilate de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditori înregistraţi de astfel de produse”, „deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate, sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false”  şi „contrabandă”.

În urma celor 7 percheziţii, poliţiştii au identificat şi ridicat 4.456 ţigarete (peste 222 de pachete) care provin din contrabandă, 7 litri alcool, 7 telefoane mobile cu cartelele aferente, 45.010 lei şi 1.850 euro. Totodată, au fost puse în executare 6 mandate de aducere, privind 5 persoane din judeţul Harghita şi una din Mureş, care sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor în cauză. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.