Peste 2 milioane de lei în plus pentru burse de studii în Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent Peste 2 milioane de lei în plus pentru burse de studii în Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 21 iunie 2024
Home » Învățământ » Peste 2 milioane de lei în plus pentru burse de studii în Miercurea-Ciuc
Peste 2 milioane de lei în plus pentru burse de studii în Miercurea-Ciuc

Peste 2 milioane de lei în plus pentru burse de studii în Miercurea-Ciuc

Consiliul Local Miercurea-Ciuc a decis, ieri, includerea în bugetul local aferent anului curent de sume semnificative, alocate municipiului harghitean din bugetul de stat. Primăria Miercurea-Ciuc a informat printr-un comunicat de presă că s-au alocat din bugetul de stat municipiului reşedinţă de judeţ 2,17 milioane de lei cu scopul de a acoperi finanţarea bugetelor şcolare. Municipiul a primit, de asemenea, finanţare pentru subvenţiile activităţilor cu elevii cu nevoi educaţionale speciale cât şi pentru costurile de întreţinere.

De asemenea, în cadrul şedinţei de ieri a consiliului local au fost modificate hotărârile referitoare la cererile de finanţare pentru reabilitarea unor clădiri publice cu scopul optimizării costurilor proprii.

„Odată cu adăugarea a încă 2.175.000 de lei, suma totală a ajutorului de stat pentru bursele de studii în Miercurea-Ciuc din acest an se ridică acum la 4,63 milioane de lei. În cadrul şedinţei extraordinare de ieri, consiliul local a decis sumele care vor fi alocate pentru fiecare nivel de învăţământ. Pe lângă burse, în bugetul municipiului Miercurea-Ciuc a fost inclusă o altă sumă de sprijin pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale (CES): 147.000 de lei. De data aceasta, nu au fost prea mulţi bani pentru cheltuielile de întreţinere – doar 37.000 de lei – dar anul acesta suma realocată din fondurile de stat în acest scop a ajuns deja la 5,6 milioane de lei.

Pe lângă modificarea bugetului, consiliul a luat decizia de a nu cheltui 175 mii de euro din surse proprii pe instalarea de staţii de încărcare electrică în cadrul proiectului de renovare a trei clădiri publice (sediul primăriei, centrul de relaţii cu clienţi al primăriei, precum şi Teatrul Csíki Játékszín). Motivul pentru acest demers este faptul că oraşul a depus mai multe proiecte pentru instalarea de staţii de încărcare electrică. Astfel municipalitatea poate să cheltuiască suma amintită în alte scopuri”, se mai arată în comunicatul Primăriei Miercurea-Ciuc.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.