Joi la Topliţa, vineri la Miercurea-Ciuc:Lansare de carte: romanul „El m-a sinucis” de Florin Tănasă | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 18 iulie 2024
Home » Cultură »
Joi la Topliţa, vineri la Miercurea-Ciuc:
Lansare de carte: romanul „El m-a sinucis” de Florin Tănasă
<h5><i>Joi la Topliţa, vineri la Miercurea-Ciuc:</i></h5>Lansare de carte: romanul „El m-a sinucis” de Florin Tănasă

Joi la Topliţa, vineri la Miercurea-Ciuc:
Lansare de carte: romanul „El m-a sinucis” de Florin Tănasă

Născut la Topliţa, în anul 1992, Florin Tănasă îi invită pe iubitorii de literatură la lansarea romanului, pe care-l semnează, El m-a ucis.

Topliţenii sunt invitaţi joi, de la ora 13:00, la cinematograful Călimani (în sala mare), în timp ce la Miercurea-Ciuc, evenimentul va avea loc vineri, de la ora 13:00, la Biblioteca Judeţană „Kájoni János”.

În avans, autorul dezvăluie câteva detalii despre roman:

„E un self-help book deghizat într-un roman existenţialist. Este subliniată ideea că obstacolul cel mai mare din calea beatitudinii complete, sau cel puţin ideea ei, mereu va fi reprezentat de propria persoană.

Cititorul ce alege să investească în material şi îi oferă şansa să-l seducă, va reuşi să extragă din el (cel puţin asta e speranţa mea), o nouă mulţumire pentru cotidianul ce-l împresoară, cel ce pe nedrept îl acuza de o sufocare neîncetată. Se descoperă o nouă apreciere pentru trivialitatea de zi cu zi, sunt bănuite noi forţe ce până atunci au fost păstrate într-o stare latentă. Bineînţeles, sentimentul descris e cel ce ne parcurge pe toţi atunci când terminăm o aventură ce ne-a transpirat sufletul, însă calitatea unei creaţii literare rezidă în capacitatea ei de a instaura o bântuire nevindecabilă, sau una care să-şi termine activitatea odată cu avântul nostru spre un alt plan de existenţă”.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.