Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Peste 180 kg de produse alimentare, oprite de la comercializare şi distruse | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 20 mai 2024
Home » Societate » Peste 180 kg de produse alimentare, oprite de la comercializare şi distruse
Peste 180  kg de produse alimentare, oprite de la comercializare şi distruse
Arhivă

Peste 180 kg de produse alimentare, oprite de la comercializare şi distruse

Comisarii pentru protecţia consumatorului harghiteni au oprit definitiv de la comercializare o cantitate totală de aproape 182 kg de produse alimentare – carne, mezeluri, ciocolată – acestea fiind distruse.

Din cantitatea totală a produselor oprite de la comercializare, 91 de kilograme au fost produse expirate – carne şi mezeluri. În cazul celorlalte 91 kg de produse a fost vorba de depozitarea lor necorespunzătoare, nerespectarea temperaturii de păstrare, lipsa etichetelor de identificare sau a documentelor de provenienţă.

În urma controalelor efectuate de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Harghita a fost oprită temporar prestarea serviciilor la o unitate de alimentaţie publică.

Potrivit comisarului şef adjunct al CJPC Harghita, Laurenţiu Moldovan, la sfârşitul săptămânii trecute au fost intensificate controalele comisarilor pentru protecţia consumatorilor în unităţi de alimentaţie publică şi la vânzători ambulanţi din Miercurea Ciuc, Praid, Borsec, atât datorită evenimentelor organizate cu ocazia zilelor localităţilor, cât şi a fluxului mare de turişti din staţiuni. În total au fost aplicate amenzi în valoare de 50.000 lei şi trei avertismente scrise.

La unele controale au participat şi reprezentanţi ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita. (Şt.P.)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.