Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Peste 170 kg de tutun frunze, descoperite în urma unei percheziții efectuată în comuna Șimonești | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Societate » Peste 170 kg de tutun frunze, descoperite în urma unei percheziții efectuată în comuna Șimonești
Peste 170 kg de tutun frunze, descoperite în urma unei percheziții efectuată în comuna Șimonești

Peste 170 kg de tutun frunze, descoperite în urma unei percheziții efectuată în comuna Șimonești

În cursul zilei de miercuri, specialiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Harghita, împreună cu polițiști criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară la o persoană bănuită de deținerea și oferirea spre comercializare a tutunului mărunțit peste limita de un kilogram de tutun.

Potrivit unui comunicat de presă emis de IPJ Harghita, în urma perchezițiilor desfășurate la un bărbat de 43 de ani, din Șimonești, au fost descoperite și ridicate 170,40 de kilograme de tutun frunze (uscat) și 7,55 kg tutun (mărunțit), precum și un aparat cu motor electric de mărunțit tutunul, în valoare de aproximativ 26.354 lei. De asemenea, au mai fost ridicate și alte mijloace materiale de probă.

Față de bărbat a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore.

În cazul de față, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 țigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat (…), urmând ca la finalizare să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competentă.”, se arată în comunicat.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Harghita.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.