Peste 130 de controale ale inspectorilor de muncă, luna trecută, în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 18 iulie 2024
Home » Societate » Peste 130 de controale ale inspectorilor de muncă, luna trecută, în Harghita
Peste 130 de controale ale inspectorilor de muncă, luna trecută, în Harghita

Peste 130 de controale ale inspectorilor de muncă, luna trecută, în Harghita

Inspectorii de muncă harghiteni au efectuat, pe parcursul lunii trecute, 137 de controale de specialitate şi au aplicat amenzi în valoare de peste 100.000 de lei din cauza mai multor nereguli constatate la mai mulţi agenţi economici verificaţi. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Harghita a informat, printr-un comunicat de presă, că au fost sancţionaţi 50 de angajatori, fiind aplicate 111 sancţiuni, dintre care 15 amenzi contravenţionale. În domeniul relaţiilor de muncă şi muncă nedeclarată au fost efectuate 93 de controale şi au fost aplicate 65 de sancţiuni, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 69.000 de lei. Totodată, au fost depistate 2 persoane fără forme legale de angajare.

Sancţiunile în domeniul amintit au fost aplicate pentru nerespectarea mai multor reglementări, între care cele referitoare la încheierea contractului individual de muncă (CIM), la dovada înmânării CIM, la păstrarea unei copii CIM la fiecare loc de muncă, la angajarea cu CIM pe perioadă determinată, la stabilirea repartizării timpului de muncă, la evidenţa orelor de muncă, la dovada achitării drepturilor salariale, la nominalizarea persoanei care completează şi transmite în REVISAL, la transmiterea de date eronate în acest sistem sau la completarea dosarelor de personal.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost derulate 44 de controale şi au fost aplicate 46 de sancţiuni, valoarea totală a amenzilor fiind de 38.000 de lei.

Potrivit ITM Harghita, luna trecută au fost comunicate 6 evenimente la locul de muncă, care sunt în curs de cercetare în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor în care s-au produs. În judeţ erau, în aprilie, 84.320 de contracte active şi 75.135 de salariaţi declaraţi în sistemul REGES şi s-au înregistrat la ITM Harghita 11 contracte colective de muncă. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.