Peste 1.200 de persoane au fost asistate de echipajele SMURD în judeţ în prima jumătate a anului | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 18 iulie 2024
Home » Societate » Peste 1.200 de persoane au fost asistate de echipajele SMURD în judeţ în prima jumătate a anului
Peste 1.200 de persoane au fost asistate de echipajele SMURD în judeţ în prima jumătate a anului

Peste 1.200 de persoane au fost asistate de echipajele SMURD în judeţ în prima jumătate a anului

  • Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare al judeţului Harghita a împlinit săptămâna aceasta 13 ani de activitate în slujba vieţii

Peste 1200 de persoane au beneficiat de asistenţă de specialitate din partea echipajelor SMURD din judeţul Harghita în primul semestru al acestui an.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltul” al judeţului Harghita a informat, printr-un comunicat, că în primele şase luni ale acestui an, echipajele SMURD din judeţ au desfăşurat 1.383 de misiuni, în urma cărora au fost asistate 1.265 de persoane, din care 1.182 de adulţi şi 83 de copii. Cele mai multe intervenţii au fost înregistrate la Detaşamentul Miercurea-Ciuc – 435 de cazuri, Detaşamentul Odorheiu Secuiesc – 368, Detaşamentul Gheorgheni – 213, Garda de Intervenţie nr. 2 Topliţa – 246, Garda de Intervenţie nr. 3 Corbu – 100 şi PMA Şumuleu-Ciuc – 21. În perioada amintită, din totalul intervenţiilor echipajelor SMURD, cele mai multe, respectiv 1.261, au fost desfăşurate pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă, iar 122 pentru asigurare/supraveghere. De asemenea, echipajele SMURD Harghita au intervenit pentru salvarea victimelor implicate în 92 de accidente rutiere produse pe raza judeţului, la unele dintre acestea impunându-se intervenţia echipajelor de descarcerare pentru evacuarea persoanelor rămase captive în autovehiculele avariate.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare al judeţului Harghita a fost creat în data de 12 iulie 2010, fiind înfiinţate atunci primele 3 echipaje SMURD la nivelul Detaşamentelor de Pompieri Miercurea-Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Gărzii de Intervenţie nr. 2 Topliţa. Pentru a răspunde cât mai operativ şi eficient solicitărilor cetăţenilor din toate localităţile judeţului, ulterior, acest serviciu a devenit funcţional la nivelul tuturor subunităţilor de pompieri din judeţ, echipaje de prim ajutor calificat SMURD fiind înfiinţate şi la Gheorgheni şi Corbu, formate din pompieri militari absolvenţi ai „Cursului de formare în acordarea primului ajutor calificat, descarcerare şi alte operaţiuni de salvare”.

Echipajele de pompieri militari paramedici, care încadrează ambulanţele de tip B2, acţionează în toate localităţile din raioanele de intervenţie ale Detaşamentului de Pompieri Miercurea-Ciuc, Detaşamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, Detaşamentului de Pompieri Gheorgheni şi Gărzilor de Intervenţie Topliţa şi Corbu. Săptămâna aceasta, SMURD Harghita a împlinit 13 ani de activitate în slujba vieţii. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.