Persoanele cu dizabilităţi au acces gratuit la cele mai mari festivaluri ale anului | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Timp Liber » Persoanele cu dizabilităţi au acces gratuit la cele mai mari festivaluri ale anului
Persoanele cu dizabilităţi au acces gratuit la cele mai mari festivaluri ale anului

Persoanele cu dizabilităţi au acces gratuit la cele mai mari festivaluri ale anului

Indiferent că vorbim de festivaluri de care aduce în faţa publicului cei mai mari DJ din lume, muzică electrică sau formaţii de muzică rock, persoanele cu dizabilităţi au acces gratuit la aceste evenimente. Dar, cu câteva condiţii pe care le vom vedea mai jos.

Rockstadt Extreme Fest

La fel ca şi la ediţiile anterioare, cel mai important festival de muzică rock extremă din Sud-Estul Europei asigură acces gratuit persoanelor cu handicap fizic. Potrivit informaţiilor trimise de către organizatori, „pentru a obţine acces gratuit în baza acestui motiv, persoanele interesate de acest lucru trebuie să trimită către adresa de e-mail info@rockstadtextremefest.ro un mesaj cu aceasta solicitare, cu numele complet al solicitantului şi scan după actele doveditoare (ex: certificatul care atestă handicapul şi scan după actul de identitate)”.

După ce aceste documente sunt analizate, solicitantul va primi un răspuns cu detaliile legate de accesul la festival.

Rockstadt Extreme Fest are loc în perioada 30 iulie – 2 august, în Râşnov.

ARTmania Festival

Unul dintre cele mai vechi festivaluri de muzică rock din România, care se desfăşoară anual în centrul Sibiului, oferă, de asemenea, persoanelor cu handicap posibilitatea de a intra la eveniment în cele două zile în care se desfăşoară.

Potrivit regulamentului evenimentului, postat pe site-ul artmaniafestival.ro, „pentru obţinerea brăţării, persoanele cu dizabilităţi se vor prezenta, în cadrul aceloraşi date (24-25 iulie – n.a.) şi aceluiaşi interval orar (12:00-00:00 – n.a.), mai sus menţionate, la Info Point, unde vor prezenta un act de identitate şi certificatul de încadrare în grad de handicap valabile”. De asemenea, „în cazul în care persoana cu dizabilităţi este încadrată în gradul de handicap grav cu asistent personal, aceasta va fi însoţită de un asistent, care va avea acces, de asemenea, gratuit”.

ARTmania Festival va avea loc în perioada 24-25 iulie, la Sibiu.

Electric Castle

De pe pagina de Internet a festivalului care se ţine la castelul din Bonţida, am aflat că persoanele cu dizabilităţi pot primi bilete gratuite de tip General Access, dar fără camping. Pentru obţinerea unui bilet, persoana interesată trebuie să completeze, până pe data de 1 iulie, o declaraţie pe propria răspundere (care poate fi accesată pe site-ul festivalului – electriccastle.ro/rules-and-regulations). De asemenea, organizatorii festivalului oferă o reducere de 50% pentru cei care însoţesc persoanele cu dizabilităţi.

Pot solicita un bilet gratuit pentru persoane cu dizabilităţi cei care se încadrează într-un tip şi grad de handicap din următoarele categorii: handicap de tip fizic accentuat sau grav, handicap auditiv accentuat sau grav, handicap vizual grav, handicap neuromotor accentuat sau grav (în cazul în care boala afectează funcţiile locomotorii similar handicapului de tip fizic), handicap tip surdocecitate accentuat sau grav.

Electric Castle se va desfăşura în perioada 15-19 iulie, pe domeniul castelului Banffy.

UNTOLD şi Neversea

Cele două mari festivaluri – cele mai mari evenimente din ţară – au aceeaşi politică în privinţa accesului persoanelor cu dizabilităţi la festival. Pentru această categorie, organizatorii pun la dispoziţie câte 150 de abonamente pentru fiecare din cele două evenimente.

Pentru a beneficia de gratuitate, adulţii cu dizabilităţi (sau în cazul minorilor, reprezentanţii legali ai acestora) trebuie să trimită o cerere prin care să îşi exprime dorinţa de a participa la festival şi o declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă încadrarea în grad de handicap la adresa hello@UNTOLD.com/hello@neversea.com. În cazul în care persoanele cu dizabilităţi vor beneficia de bilet de un abonament pentru cele 4 zile de festival, vor primi din partea organizatorului un e-mail în acest sens. Aceste persoane sunt obligate ulterior să prezinte în original, în punctul de acces menţionat în email-ul de confirmare primit, certificatul de încadrare în gradul de handicap şi cartea de identitate spre verificare.

NERVERSEA va avea loc în perioada 2-5 iulie, în Constanţa, iar UNTOLD între 30 iulie şi 2 august, în Cluj-Napoca.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.