Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Persoane cu dizabilităţi întreţin parcuri, cimitire sau drumuri din judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 20 mai 2024
Home » Societate » Persoane cu dizabilităţi întreţin parcuri, cimitire sau drumuri din judeţ
Persoane cu dizabilităţi întreţin parcuri, cimitire sau drumuri din judeţ

Persoane cu dizabilităţi întreţin parcuri, cimitire sau drumuri din judeţ

Mai multe persoane cu dizabilităţi mintale din Harghita lucrează la întreţinerea parcurilor, a unor cimitire sau a unor drumuri din judeţ, în urma unor contracte pe care Asociaţia Handicapaţilor Fizic din Harghita le-a încheiat cu autorităţile locale, precizează Agerpres.

Preşedintele Asociaţiei Handicapaţilor Fizic din Harghita, Fikó Csaba, a declarat că o grupă formată din 13 persoane cu dizabilităţi mintale şi un coordonator lucrează la întreţinerea parcului din municipiul Gheorgheni, a cimitirului din Lăzarea sau a parcurilor şi cimitirului din localitatea Ditrău.

Ultimul contract obţinut vizează curăţarea şi întreţinerea drumului dintre localităţile Tomeşti şi Izvoru-Mureşului. Potrivit înţelegerii încheiate cu Primăria din Tomeşti, persoanele cu dizabilităţi curăţă şanţurile de pe marginea drumului de deşeuri şi resturi vegetale. Contractul se derulează pe perioada verii şi „rotunjeşte” veniturile asociaţiei şi ale persoanelor cu dizabilităţi, în condiţiile în care şansele acestora de a se angaja sunt destul de reduse.

„Am mers la comunităţile locale de unde provin persoanele cu dizabilităţi şi le-am spus că noi nu cerşim ajutoare, ci dorim să lucrăm. Ei au fost înţelegători şi ne-au dat de lucru. De asemenea, şi alte autorităţi locale şi-au exprimat intenţia de a folosi persoane cu dizabilităţi pentru astfel de activităţi, după ce Consiliul Judeţean şi Camera Agricolă le-au adus la cunoştinţă că există această posibilitate”, a declarat Fikó Csaba, citat de Agerpres.

Numărul persoanelor cu dizabilităţi din Harghita care reuşesc să îşi găsească un loc de muncă este, în continuare, foarte redus. Datele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Harghita arată că anul trecut au fost angajate 31 de persoane cu handicap, dintre care opt prin acordarea unei subvenţii, numărul fiind, totuşi, de trei ori mai mare decât în anii precedenţi. (Gina Ştefan)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.