Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Persoană amendată cu 20.000 de lei de DSP, pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 20 mai 2024
Home » Sănătate » Persoană amendată cu 20.000 de lei de DSP, pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu
Persoană amendată cu 20.000 de lei de DSP, pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu

Persoană amendată cu 20.000 de lei de DSP, pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu

Purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Județul Harghita, Adrian Pănescu, a anunțat, astăzi, că la controalele efectuate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Harghita una dintre persoanele autoizolate la domiciliu nu a fost găsită acasă, stabilindu-se ulterior că aceasta a ieșit din locuință, dar „nu s-a deplasat pe distanțe foarte lungi”. Amenda aplicată de reprezentanții DSP Harghita persoanei în cauză, pentru încălcarea prevederilor articolului 34, litera m – „nerespectarea de către persoane fizice, suspecţi şi convalescenţi de boli transmisibile, contacţi şi purtători sănătoşi de germeni patogeni, precum şi de către persoane juridice a măsurilor prevăzute de normele în vigoare, în scopul prevenirii şi combaterii bolilor transmisibile” – din Hotărârea de Guvern 857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice, este în cuantum de 20.000 de lei.

Autoritățile atenționează că au fost intensificate controalele echipelor mixte la nivelul județului. Potrivit purtătorului de cuvânt al Instituției Prefectului, începând cu data de astăzi (miercuri), Polițiile Locale ale unităţilor administrativ-teritoriale se subordonează Poliţiei Naţionale.

„Recomandăm cetăţenilor, care au venit din străinătate şi le este impusă măsura de autoizolare, să respecte această măsură, pentru că echipele sunt în teren şi fac verificări”, a precizat Adrian Pănescu.

Potrivit celei mai recente statistici prezentată de Institutul Național de Sănătate Publică, un număr de 973 persoane din Harghita se află în autoizolare la domiciliu, alte 20 de persoane sunt izolate în regim de carantină, până în prezent nefiind confirmat niciun caz de infectare cu COVID-19 în județ.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.