Percheziţii în Miercurea-Ciuc şi alte două municipii din ţară | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 10 decembrie 2023
Home » Societate » Percheziţii în Miercurea-Ciuc şi alte două municipii din ţară
Percheziţii în Miercurea-Ciuc şi alte două municipii din ţară

Percheziţii în Miercurea-Ciuc şi alte două municipii din ţară

Mai multe percheziţii au avut loc, ieri, în municipiile Bucureşti, Cluj-Napoca şi Miercurea-Ciuc, la sediile unor firme şi locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciune, camătă, delapidare şi desfăşurarea, fără drept, de activităţi specifice instituţiilor de credit. Au fost efectuate opt percheziţii, la care au participat 40 de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Poliţia Română, „în perioada iunie 2015 – prezent, cele 5 persoane ar fi indus în eroare peste 350 de persoane, din judeţul Prahova şi din judeţele limitrofe, prin metoda cunoscută sub denumirea de caritas unguresc”. „Astfel, cei în cauză, prin folosirea unei societăţi comerciale înfiinţate în acest scop, prin intermediul căreia încheiau cu victimele aşa-zise contracte de asociere în participaţiune, s-ar fi angajat faţă de acestea să le acorde împrumuturi financiare în schimbul achitării unor rate lunare, fără însă ca această activitate de creditare deghizată să fi fost autorizată de Banca Naţională a României. În numeroase cazuri, deşi victimele ar fi achitat mai multe rate lunare în avans, conform contractelor încheiate cu societatea comercială controlată de către bănuiţi, aceştia nu ar fi remis sumele de bani promise ca împrumut”, se arată în document.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat, până în prezent, la peste 350.000 de lei.

Ieri au fost duse la audieri cinci persoane bănuite de implicare în activitatea infracţională, iar alte 50 au fost audiate pentru stabilirea situaţiei de fapt.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul Direcţiei Generale de Poliţie a municipiului Bucureşti şi al Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Harghita şi Cluj.

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Si cum ramane cu , Caritasul romanesc prin care s-au imbogatit cateva sufe de securisti si militieni, inseland cateva sute de mii de naivi? Aici nu trebuie sa raspunda nimeni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.