Percheziţii domiciliare: șapte tineri din Bazinul Odorhei, cercetaţi pentru trafic şi consum de droguri | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 19 iunie 2024
Home » Societate » Percheziţii domiciliare: șapte tineri din Bazinul Odorhei, cercetaţi pentru trafic şi consum de droguri
Percheziţii domiciliare: șapte tineri din Bazinul Odorhei, cercetaţi pentru trafic şi consum de droguri

Percheziţii domiciliare: șapte tineri din Bazinul Odorhei, cercetaţi pentru trafic şi consum de droguri

O cultură de canabis a fost descoperită în apropierea oraşului Cristuru Secuiesc, drogurile obţinute fiind vândute unor tineri din localitate sau din Odorheiu Secuiesc

Şapte tineri, cu vârste între 20 şi 27 de ani, sunt cercetaţi pentru trafic şi consum de droguri, după ce poliţiştii au efectuat şapte percheziţii domiciliare la imobile din Bazinul Odorhei. Percheziţiile au fost efectuate, marţi, de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Harghita, cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi al Serviciului Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorului Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Harghita.

Comisarul şef Constantin Mihalache, şeful SCCO Harghita, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în urma percheziţiilor au fost ridicate 3 comprimate (posibil ecstasy), aproximativ 600 grame de canabis, seminţe de canabis, o instalaţie improvizată prevăzută cu sistem de ventilaţie şi iluminare utilizată pentru cultivarea de plante din specia canabis, diferite obiecte utilizate la traficul şi consumul ilicit de droguri (grindere, foiţe, mini-cântare electronice), telefoane mobile, arme albe, petarde şi ţigarete, provenite din contrabandă.

În momentul descinderilor, una dintre persoane nu se afla la adresa de domiciliu, însă a fost oprită în traficul rutier, în aceeaşi dimineaţă, pe raza oraşului Cristuru Secuiesc. În urma percheziţiei autoturismului au fost descoperite şi ridicate încă 15 pliculeţe ce conţineau fragmente vegetale din specia canabis.

Conform sursei citate, din cercetările efectuate a rezultat că o mare parte din drogurile sub formă de canabis provin dintr-o cultură situată pe un teren viran, aflat în apropierea oraşului Cristuru Secuiesc. Drogurile obţinute din această cultură au fost recoltate în cursul lunii octombrie, o parte dintre ele fiind vândute pe raza municipiului Odorheiu Secuiesc şi oraşului Cristuru Secuiesc cu preţul de 50 de lei/gram.

După ce li s-au recoltat probe biologice celor şase suspecţi găsiţi la domiciliu în urma percheziţiilor, s-a stabilit că toţi sunt consumatori de canabis, o parte dintre aceştia fiind şi consumatori de droguri sub formă de ecstasy.

Faţă de doi tineri s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, restul fiind cercetaţi în stare de libertate.

În acest caz, cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, fiind vizate şi alte persoane, sub aspectul comiterii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere de droguri de risc şi mare risc, fără drept, pentru consum propriu, suspecţii riscând o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 3 luni şi 12 ani.

În primele nouă luni ale anului au fost efectuate de poliţişti 25 de percheziţii domiciliare la persoane suspectate de trafic sau consum de droguri

Conform şefului SCCO Harghita, în primele nouă luni ale anului, în judeţ, cu excepţia acţiunii de marţi, au fost efectuate 25 de percheziţii la persoane bănuite de trafic şi consum de droguri, fiind cercetate 27 de persoane. Dintre persoanele cercetate penal, patru au fost reţinute şi una arestată.

În urma percheziţiilor au fost confiscate: 105 grame canabis, 58 de comprimate droguri de risc, 98 g etnobotanice, trei ţigarete cu canabis, două culturi indoor, diferite obiecte utilizate la traficul şi consumul ilicit de droguri, sume de bani (4.000 de lei, 2.500 euro), dar şi un pistol cu gaz.

Potrivit sursei citate, cifrele legate de traficul şi consumul de droguri arată că sunt asemănătoare cu cele de anul trecut. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.