Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Pentru o săptămână la Bilbor: Bucuria copiilor şi a tinerilor într-o altfel de vacanţă | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Învățământ » Pentru o săptămână la Bilbor: Bucuria copiilor şi a tinerilor într-o altfel de vacanţă
Pentru o săptămână la Bilbor: Bucuria copiilor şi a tinerilor într-o altfel de vacanţă

Pentru o săptămână la Bilbor: Bucuria copiilor şi a tinerilor într-o altfel de vacanţă

Asociaţia Filantropia Bilbor a organizat, în perioada 16-20 august 2018, tabăra de vară „La poalele Călimanilor”, ediţia a II-a, pentru un număr de 200 de copii şi tineri din localitatea Bilbor şi 10 copii din localitatea Remetea, judeţul Harghita.

Aceştia au beneficiat de un program zilnic de activităţi recreative şi educative, fiind îndrumaţi de 15 animatori voluntari din diferite zone ale ţării sub coordonarea domnului Dumitru Rugină. De la Bilbor au fost sprijiniţi de 15 voluntari, membri ai asociaţiei, coordonaţi de către domnul George Apostol, vicepreşedinte al asociaţiei şi de Alexandru Apostol.

Pe lângă activităţile specifice taberelor de vară, asociaţia, având ca parteneri Episcopia Covasnei şi Harghitei şi Parohia Ortodoxă Română Bilbor, s-a îngrijit şi de creşterea duhovnicească a participanţilor, cu rugăciune la începutul şi la sfârşitul activităţilor zilnice, culminând cu Sfânta Liturghie Arhierească săvârşită duminică, 19 august, de Preasfinţitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, la finalul căreia au fost înmânate diplome de participare copiilor şi sprijinitorilor proiectului. Din rândul acestora fac parte Consiliul local Bilbor, Primăria Bilbor, prin domnul primar Ilie Trif şi Consiliul Judeţean Harghita, prin domnul preşedinte Borboly Csaba.

În ziua de 21 august 2018 s-a desfăşurat al doilea proiect pe anul în curs promovat de Asociaţia Filantropia Bilbor, intitulat „Ştiinţa în afara şcolii”, în cadrul căruia un număr de 80 de copii şi 20 de tineri voluntari s-au deplasat prin judeţul Harghita, descoperind frumuseţi naturale şi spirituale din zona în care trăim.

Acest proiect a fost finanţat de Consiliul Judeţean Harghita. Pe această cale, Asociaţia Filantropia Bilbor, prin preşedintele pr. protopop Dumitru Apostol, membrii fondatori, precum şi beneficiarii proiectelor (copii şi tineri) aduc sincere mulţumiri, în speranţa că vom fi şi pe viitor sprijiniţi să desfăşurăm activităţi benefice pentru generaţie şi nu numai.

Alexandru Apostol, membru al Asociaţiei Filantropia Bilbor

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.