Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Eleganţă, stil şi pompă la Festivalul Nostalgic – Borsec Fest | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Cultură » Eleganţă, stil şi pompă la Festivalul Nostalgic – Borsec Fest
Eleganţă, stil şi pompă la Festivalul Nostalgic – Borsec Fest

Eleganţă, stil şi pompă la Festivalul Nostalgic – Borsec Fest

În perioada 18-19 august 2018, în staţiunea Borsec a avut loc Festivalul Nostalgic – Borsec Fest, ediţia a VII-a. Oaspeţii, invitaţii şi localnicii au avut parte de o frumoasă călătorie în lumea amintirilor de odinioară. Evenimentul s-a realizat cu susţinerea Consiliului Judeţean Harghita, a Primăriei oraşului Borsec şi Fundaţiei Pro Borsec şi a cuprins mai multe concerte, momente artistice, dansuri, plimbări pe aleile din staţiune a tinerilor îmbrăcaţi în haine de epocă.

La deschiderea festivalului, domnul primar Mik József, împreună cu Barti Tihamér, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita, au ţinut discursuri, iar programul a continuat cu un spectacol de dans medieval în interpretarea grupurilor de copii din Borsec, Topliţa şi Gheorgheni ai Fundaţiei Sfântu Francisc, precum şi în interpretarea tinerilor din Jászapát – Ungaria. Ritmurile muzicale de odinioară au fost susţinute de formaţiile Ineffable, Promenada si Haccacáré, condimentate cu paşii dansatorilor Clubului de Dans KÉK HOLD din Sfântu Gheorghe. La finalul zilei, oaspeţii au participat la o serată de dans de salon, serată susţinută de formaţia Galaxis din Borsec.

Programul zilei de duminică a început cu deschiderea expoziţiei de cărţi poştale vechi la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Borsec şi a continuat cu defilarea tinerilor în haine de epocă. Apoi a urmat felicitarea tinerilor care în cursul anului 2018 au împlinit sau vor împlini 18 ani, evaluarea şi premierea celor mai frumoase desene realizate în cadrul Concursului de desen, cu tematica „Borsecul de altă dată”. Apoi au urmat spectacolele grupurilor de copii din Borsec, respectiv Grupul de copii „Florile din Poiana Zânelor”, precum şi Grupul de copii Andantini. Ritmurile muzicale de odinioară au fost susţinute de formaţiile Amabile Duo, Lavinia Răducanu & Gabi Muzicas şi, nu în ultimul rând, de artiştii Operei Maghiare din Cluj-Napoca „Operett Group Project”.

Cu ocazia evenimentului a apărut ediţia specială a ziarului Izvorul Lobogó – ziarul de odinioară al staţiunii.

(Borsec Press, foto: Moga Attila)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.