Patrula de Reciclare la Şcoala Gimnazială Livezi | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 15 iunie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Patrula de Reciclare la Şcoala Gimnazială Livezi
Patrula de Reciclare la Şcoala Gimnazială Livezi

Patrula de Reciclare la Şcoala Gimnazială Livezi

Grădiniţa cu Program Normal Livezi şi Şcoala Gimnazială Livezi – clasa pregătitoare şi clasele I-VIII participă, în anul şcolar 2016-2017, la programul educaţional de protecţie a mediului „Patrula de Reciclare”.

Patrula de Reciclare face parte din programul naţional de educaţie de mediu al Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec, derulat în unităţile de învăţământ pre-universitar din ţară cu sprijinul Inspectoratelor Şcolare şi cu avizul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Programul educaţional de protecţie a mediului „Patrula de Reciclare” are ca scop creşterea gradului de informare în domeniul protecţiei mediului şi promovarea beneficiilor colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (denumite în continuare  DEE) în rândul publicului larg.

Preşcolarii şi elevii s-au implicat în cadrul programului, obiectivul a fost să convingă fiecare locuitor al satului să trimită la reciclare măcar un deşeu electric, de la baterii, becuri, neoane, la frigidere, maşini de spălat, computere şi orice alte aparate electrice şi electronice vechi sau stricate. În acest context au fost derulate de preşcolari şi elevi diverse activităţi, ateliere de creaţie, dezbateri, piese de teatru, realizare de postere, activităţi practic-gospodăreşti, confecţionare de „fluturaşi” cu ornamente din brăduţi, distribuire de fluturaşi părinţilor şi localnicilor, concursuri de desene, vizionare filme, jocuri, acţiuni de ecologizare cu ocazia zilei Mondiale a Apei şi crearea unui „colţ” al Patrulei în şcoală. În prima campanie, voluntarii Şcolii Gimnaziale Livezi au colectat o cantitate de 437,2 kg DEE.

Prin aceste activităţi, voluntarii şi întreaga echipă de profesori ai Şcolii Gimnaziale Livezi implicaţi în program au încercat să depăşească frontiera şcolii, pentru a determina întreaga comunitate să adopte un comportament responsabil faţă de reciclarea deşeurilor electrice. Prin acţiunile lor, preşcolarii, elevii au fost cei mai buni ambasadori ai mesajului ecologist, modele chiar şi pentru adulţi.

Prof. Bucur Mihaela, coordonator voluntari

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.