Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Patru tineri prinşi în tabăra „Tusványos” fumând o ţigară suspectă a conţine canabis | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Societate » Patru tineri prinşi în tabăra „Tusványos” fumând o ţigară suspectă a conţine canabis
Patru tineri prinşi în tabăra „Tusványos” fumând o ţigară suspectă a conţine canabis

Patru tineri prinşi în tabăra „Tusványos” fumând o ţigară suspectă a conţine canabis

 

Patru tineri din Odorheiu-Secuiesc au fost prinşi în flagrant în tabăra de vară „Tusványos”, de la Băile Tuşnad, de ofiţerii antidrog, fumând o ţigară artizanală, de tip joint, suspectă a conţine canabis. De asemenea, pe perioada taberei, 11 tineri din campus au ajuns la Secţia de Urgenţă a Spitalului Judeţean din Miercurea-Ciuc sub influenţa băuturilor alcoolice, majoritatea fiind diagnosticaţi cu intoxicaţie acută etanolică, iar un adolescent a dispărut fără urmă.

Biroul de presă al IPJ Harghita a informat, în cursul zilei de ieri, că în timpul desfăşurării taberei de vară de la Băile Tuşnad a avut loc o acţiune de combatere a infracţionalităţii organizate, la care au participat poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, sub coordonarea procurorului DIICOT. În timpul acţiunii au fost prinşi cei patru tineri, doi dintre ei având 16 ani, unul 17 ani şi al patrulea 20 ani, fumând o ţigară artizanală suspectă a conţine canabis, alte trei ţigarete, de acelaşi tip, fiind găsite asupra lor, la percheziţia corporală.

Reprezentanţii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate au spus că tinerii au recunoscut că au cumpărat de la o persoană necunoscută un gram de canabis, contra sumei de 60 lei, şi l-au amestecat cu tutun, confecţionând cele patru ţigări.

Ţigaretele au fost înaintate Laboratorului de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, în vederea expertizării, iar celor patru tineri le-au fost recoltate probe biologice pentru a se stabili dacă au consumat droguri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, „cercetările sunt continuate în vederea stabilirii provenienţei ţigaretelor şi identificării tuturor eventualelor persoane implicate, sub coordonarea procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Harghita, care a început urmărirea penală faţă de cei patru sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, în vederea stabilirii întregii lor activităţi”.

Tot pe perioada desfăşurării Universităţii de Vară şi Taberei Studenţeşti „Tusványos” de la Băile Tuşnad, 11 tineri din campus, unii dintre ei minori, au ajuns cu ambulanţa la Secţia de Urgenţă a Spitalului Judeţean din Miercurea-Ciuc sub influenţa băuturilor alcoolice, majoritatea fiind diagnosticaţi cu intoxicaţie acută etanolică. Managerului spitalului, dr. Demeter Ferenc, a declarat că unii dintre tineri aveau şi diverse plăgi, după ce au căzut şi s-au lovit. Aceştia au fost ţinuţi sub observaţie şi atunci când şi-au revenit au fost lăsaţi să plece, dar doi dintre ei au părăsit spitalul fără avizul medicilor.

Totodată, în timpul desfăşurării Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad, din campus a dispărut şi un adolescent de 18 ani, din Odorheiu-Secuiesc, acesta fiind căutat de câteva zile de sute de persoane.

Gina Ştefan, Agerpres

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.