Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Patinoarul mobil din Miercurea-Ciuc, aproape de finalizare | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 aprilie 2024
Home » Sport » Patinoarul mobil din Miercurea-Ciuc, aproape de finalizare
Patinoarul mobil din Miercurea-Ciuc, aproape de finalizare

Patinoarul mobil din Miercurea-Ciuc, aproape de finalizare

În cel mult 10 zile va putea fi pus în funcţiune patinoarul mobil care se construieşte la Miercurea-Ciuc (în Lunca Mare), locuitorii oraşului putând observa că a fost trasă, de câteva zile, prelata peste construcţie.

Tánczos Barna, unul dintre responsabilii Academiei de Hochei care s-a înfiinţat în zonă de către statul ungar, spunea că ieri s-a reuşit întinderea covorului de răcire, urmând ca zilele următoare să se monteze elementele de mantinelă şi să se realizeze ultimele finisaje, astfel încât în 7, cel mult 10 zile, patinoarul ar fi funcţional.

Tánczos Barna menţiona faptul că fundaţia prin intermediul căreia a fost construit patinoarul a cedat, gratuit, dreptul de administrare către Primăria Miercurea-Ciuc, iar printre condiţii este stipulat faptul ca acesta să funcţioneze cel puţin 7 luni pe an, cel mai probabil urmând a fi deschis între 1 septembrie şi 30 aprilie în fiecare sezon.

Patinoarul va fi folosit în special pentru programul de patinaj care se derulează în şcolile din Miercurea-Ciuc. De asemenea, va găzdui şi antrenamentele pentru grupele de U-8, U-10, U-12 şi U-14, iar, dacă va fi nevoie, şi pentru U-16 şi U-18. Nu în ultimul rând, acesta va fi destinat şi pentru patinaj public.

Patinoarul mobil face parte dintr-un program al statului ungar care are în vedere dezvoltarea unei academii de hochei în zonă, iar printre paşi se numără construirea a 3 astfel de arene în Sfântu-Gheorghe, Gheorgheni şi Miercurea-Ciuc, avându-se în vedere şi Odorheiu-Secuiesc.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.