Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Paşcan (PMP Mureş): UDMR, PSD şi ALDE au bătut palma pe un proiect care va arunca în aer convieţuirea interetnică | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Politic » Paşcan (PMP Mureş): UDMR, PSD şi ALDE au bătut palma pe un proiect care va arunca în aer convieţuirea interetnică
Paşcan (PMP Mureş): UDMR, PSD şi ALDE au bătut palma pe un proiect care va arunca în aer convieţuirea interetnică

Paşcan (PMP Mureş): UDMR, PSD şi ALDE au bătut palma pe un proiect care va arunca în aer convieţuirea interetnică

Deputatul Partidului Mişcarea Populară (PMP), Marius Paşcan, liderul PMP Mureş, a declarat, într-o conferinţă de presă, că UDMR, PSD şi ALDE au bătut palma pe un proiect care ar urmări oficializarea limbii maghiare şi „care va arunca în aer convieţuirea interetnică” din centrul României. „Când, astăzi, printr-o complicitate politică tacită a trădării naţionale, se încearcă legislativ oficializarea limbii maghiare în România, printr-un troc al guvernării iresponsabile a UDMR – PSD – ALDE, s-a bătut palma pentru un proiect legislativ care va arunca în aer convieţuirea interetnică din inima României. Le reamintesc vânzătorilor români de ţară şi neam de câte drepturi au avut parte românii ardeleni sub jugul ocupaţiei şi dominaţiei maghiare de-a lungul timpului.(…) Ia uitaţi-vă, azi, către pretenţiile la drepturi autonomiste ale partidelor maghiare, la proiectul legii aflat în Camera Deputaţilor privind oficializarea limbii maghiare şi la cum dispar românii subit din judeţele Harghita şi Covasna, iar apoi judecaţi politic cu dreaptă şi justă măsură. Cine nu-şi cunoaşte istoria, este condamnat să o repete!”, a afirmat deputatul.

Acesta a susţinut că, după perioada paşoptistă, când în Franţa, Belgia, Italia sau Marea Britanie se vorbea despre drepturile omului, vot universal sau despre libertăţile naţiunilor europene, „Transilvania avea parte de un crunt regim neoabsolutist, instaurat la 1867 prin crearea dualismului austro-ungar, de fapt, o întoarcere în timp către Evul Mediu”.

Marius Paşcan a evocat o serie de evenimente petrecute de-a lungul istoriei, susţinând că inclusiv la începutul secolului 20, românii din Transilvania erau consideraţi de maghiari drept „o naţiune tolerată” şi că au fost persecutaţi, ucişi şi s-au confruntat cu tendinţe de asimilare şi cu interzicerea drepturilor. (Agerpres)

Preşedintele ALDE Harghita: „(…) Aceşti netrebnici care vor să asasineze limba română”

Şi preşedintele ALDE Harghita, Claudiu Sere, a avut, într-o postare pe o reţea de socializare, o reacţie dură faţă de parlamentarii care au votat în cele două comisii iniţiativa legislativă a UDMR de modificare a Legii administraţiei publice locale, care prevede scăderea de la 20% la 10% a pragului de folosire a limbii materne în instituţiile publice, catalogându-i „criminalii care ţin neapărat să ucidă limba română”. „Accesând link-urile de mai jos îi puteţi vedea pe criminalii care ţin neapărat să ucidă limba română. Ei sunt cei care au votat, până acum, în Comisiile de muncă şi administraţie din Camera Deputaţilor, iniţiativa legislativă prin care se reduce la 10% pragul etnic. Astfel, în totală contradicţie cu Constituţia României, limba maghiară devine în fapt limba oficială în peste 400 de localităţi din România! Shar-uiţi această postare, pentru ca românii să-i cunoască pe aceşti netrebnici care vor să asasineze limba română!”, a scris Claudiu Sere, postând şi două link-uri: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.co?idc=7;

http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.co?idc=6&poz=1. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

2 comments

  1. Domnilor Dragnea și Tariceanu nu vă jucați cu focul! Dacă nu aveți cultură generală istorică, nu vă băgați acolo unde sunteți profani. Să nu spun proști. Voi nu vedeți că dușmanii țării își bat joc de România? Ați înnebunit?

  2. Am citit, din curiozitate, avizele date de specialiști și sunt neplăcut surprins de Avizul Favorabil dat de Consiliul Legislativ! Deși se spune clar că în Expunerea de motive a proiectului udmr nu este menționată oportunitatea modificării legii, Consiliul avizează favorabil.
    Apoi, de ce între inițiatori nu se regăsește niciun etnic din alte minorități prezente în Parlament, ci numai maghiari? Înseamnă că legea este bună așa cum e acum, iar propunerea de modificare este pur în interesul maghiarilor, și nu al minorităților etnice, în general.
    Până când nu este motivată oportunitatea modificării, legea nu trebuie să ajungă în plenul Camerei Dep., unde sunt o mulțime de profani în problema extremismului unguresc, care se lasă ușor influențați de colegii udmr, perverși și ipocriți ca întotdeauna! În special dl.Dragnea, care este un habarnist în problema ungurească. Ia puneți-i câteva întrebări despre Istoria Transilvaniei și vedeți ce spune. O să vă cruciți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.