Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Partidul pentru Odorheiu Secuiesc | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Politic » Partidul pentru Odorheiu Secuiesc
Partidul pentru Odorheiu Secuiesc

Partidul pentru Odorheiu Secuiesc

<h5><i>O nouă formaţiune politică în Harghita:</i></h5>

Tribunalul Bucureşti a admis cererea de înregistrare a Partidului pentru Odorheiu Secuiesc, fondat de primarul oraşului, Gálfi Árpád (foto).

Anul trecut, Gálfi Árpád a fost exclus din Partidul Civic Maghiar (PCM), moment în care a decis ca la următoarele alegeri locale să candideze ca independent pentru funcţia de primar al municipiului de pe Târnava Mare. Totodată, a iniţiat şi înregistrarea unui nou partid, pentru ca susţinătorii săi să poată accede în consiliul local.

Procesul de înregistrare a partidului a fost iniţiat în luna ianuarie, iar cererea de înregistrare a fost atacată de Koszta Attila, fostul director al unei companii de gestionare a deşeurilor, conform MTI. Potrivit informaţiilor parvenite de la primar, acesta a acuzat noul partid de separatism şi de o atitudine pro-autonomistă.

Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia, considerând-o nefondată, şi a dispus înregistrarea Partidului pentru Odorheiu Secuiesc în lista partidelor politice din România. Ieri a fost a cincea zi şi ultima când, conform legii, această decizie putea fi atacată. La ora închiderii ediţiei, nu avem cunoştinţă ca aşa ceva să se fi întâmplat.

Potrivit primarului Gálfi, motivul pentru care a atras furia liderilor PCM este acela că a reziliat acele contracte de utilităţi publice pe care le-a considerat nefavorabile oraşului, şi care au fost încheiate în perioada în care primar al municipiului a fost Szász Jenő, actualul preşedinte al Institutului de Cercetare pentru Strategii Naţionale din Ungaria.

Conform sursei citate, la Odorheiu Secuiesc există, deocamdată, doar doi candidaţi pentru funcţia de edil al oraşului. Unul dintre aceştia este Derzsi László, liderul grupului UDMR din Consiliul Local, iar celălalt este Gálfi Árpád, care candidează ca independent, dar în măsura în care noul partid va fi înregistrat, va intra în cursa electorală drept candidat al Partidului pentru Odorheiu Secuiesc. (M.G.)

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. La Odorhei fiecare cetățean își face partid! Partid etnic, nu politic. Pentru susținerea autonomiei. Dar de unde să știe cei din București ce probleme sunt în județul Harghita?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.