Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Până la vară se vor finaliza lucrările de reabilitare a drumului către Sântimbru-Băi | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Societate » Până la vară se vor finaliza lucrările de reabilitare a drumului către Sântimbru-Băi
Până la vară se vor finaliza lucrările de reabilitare a drumului către Sântimbru-Băi

Până la vară se vor finaliza lucrările de reabilitare a drumului către Sântimbru-Băi

S-a emis decizia de începere a lucrărilor

Porţiunea de aproximativ patru kilometri rămasă neasfaltată pe drumul judeţean 123D spre Sântimbru-Băi urmează a fi reabilitată de către Consiliul Judeţean Harghita, care a emis în data de 18 aprilie decizia de începere a lucrărilor. În cursul zilei de miercuri vor fi demarate lucrările de reabilitare.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Borboly Csaba, a afirmat că la solicitarea locuitorilor s-a reuşit continuarea lucrărilor de reabilitare a acestui drum, mai ales că la Sântimbru-Băi există mai mult de o mie de case de vacanţă, multe persoane locuiesc aici, nu numai la sfârşitul săptămâni. „Când am preluat reabilitarea drumurilor, lucrările au fost începute aproape de la zero. Am fost la un pas de a pierde finanţarea guvernamentală. După ce se vor finaliza lucrările de asfaltare pe această ultimă porţiune de patru kilometri, deplasarea de la ramificaţia din localitatea Sâncrăieni până la capătul staţiunii se va desfăşura pe drum asfaltat. Lucrările sunt preconizate a fi finalizate până în luna august, dat fiind faptul că executantul acestora are la dispoziţie un termen limită de 120 de zile. Îmi exprim speranţa ca aceste lucrări să fie finalizate mai repede”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean.

Acesta a făcut apel la înţelegerea locuitorilor în ceea ce priveşte restricţionarea circulaţiei pe durata lucrărilor, iar dacă există probleme în legătură cu accesul în curţi să fie semnalate aceste aspecte.

S-a asfaltat în cursul anului trecut o porţiune cu o lungime de şase kilometri, iar odată cu finalizarea lucrărilor se va reuşi asfaltarea pe o porţiune de aproximativ zece kilometri. (Biroul de presă al CJ Harghita)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.