Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Până la sfârşitul acestei luni se vor finaliza „în mare” lucrările din Cartierul Spicului din Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 25 februarie 2024
Home » Societate » Până la sfârşitul acestei luni se vor finaliza „în mare” lucrările din Cartierul Spicului din Miercurea Ciuc
Până la sfârşitul acestei luni se vor finaliza „în mare” lucrările din Cartierul Spicului din Miercurea Ciuc

Până la sfârşitul acestei luni se vor finaliza „în mare” lucrările din Cartierul Spicului din Miercurea Ciuc

  • Constructorii sunt „versaţi”, iar în contracte şi pe panourile cu informaţii privind investiţia nu se mai trec termene concrete de finalizare a lucrărilor, ci doar perioada de „lucru efectiv” în care se va termina execuţia  

Probabil mulţi locuitori ai municipiului Miercurea Ciuc s-au întrebat când vor fi finalizate lucrările din Cartierul Spicului, începute cu 2 ani în urmă. Şi aceasta pentru că, dacă citeşti informaţiile publicate pe panoul informativ de prezentare a proiectului de modernizare a acelui cartier, este trecut un termen de încheiere a lucrărilor foarte vag. Mai exact, la obiectivul „Amenajare locuri de parcare, drum de acces şi alei, în zona Cartierului Spicului”, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, este trecut termenul de începere a lucrărilor – 15.10.2018 – iar perioada de execuţie este de „11 luni (lucrat efectiv)”. Fără a fi trecută o dată exactă. Astfel că e greu de dedus, în acest caz, dacă trebuia sau nu finalizată execuţia, deşi au trecut doi ani de la începerea lucrărilor.

În acest sens, l-am întrebat pe primarul municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán, când se vor finaliza efectiv lucrările şi cum se explică acea formulare.

Edilul din Miercurea Ciuc a explicat că „lumea e versată, să zic un cuvânt frumos”: „Nu se mai trece 15 martie 2020 (n.n. – de exemplu) şi nici în contract nu se mai trece, în contract se trece 11 luni. Din aceste 11 luni, în perioada de iarnă se sistează lucrările şi se scade. Dacă sunt mari divergenţe pe proiect şi trebuie o dispoziţie de şantier şi proiectantul nu dă dispoziţia de şantier, iar se sistează vreo 7 zile. Aşteptăm dispoziţia de şantier şi pe urmă lucrăm şi tot aşa”, a exemplificat primarul.

Acesta a mai precizat că lucrările la această investiţie au mai fost întârziate şi din cauza compromisurilor făcute privind preconizata parcare supraetajată, care a fost inclusă iniţial în proiect.

Cu toate acestea, primarul a spus că a primit asigurări de la executant că până la sfârşitul acestei luni lucrările o să fie finalizate „în mare”. Însă câteva „mici lucruri de cizelat o să mai rămână încă câteva săptămâni”. „Dar mici lucruri de cizelat, că în mare, îmbrăcăminte asfaltică, locuri de joacă, scările şi tot ce vreţi, se vor finaliza”, a conchis Ráduly Róbert Kálmán. (Şt. P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.