Până în prezent, în judeţ:Şase amenzi pentru nerespectarea măsurilor de izolare şi două pentru agenţi economici care nu şi-au suspendat activitatea | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Societate »
Până în prezent, în judeţ:

Şase amenzi pentru nerespectarea măsurilor de izolare şi două pentru agenţi economici care nu şi-au suspendat activitatea
<h5><i>Până în prezent, în judeţ:</i></h5><br />Şase amenzi pentru nerespectarea măsurilor de izolare şi două pentru agenţi economici care nu şi-au suspendat activitatea

Până în prezent, în judeţ:

Şase amenzi pentru nerespectarea măsurilor de izolare şi două pentru agenţi economici care nu şi-au suspendat activitatea

De asemenea, au fost întocmite două dosare penale pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că până ieri, la nivelul judeţului, poliţiştii harghiteni au aplicat un număr de şase amenzi persoanelor fizice care nu au respectat măsurile impuse de autorităţi pentru izolarea la domiciliu.

De asemenea, două sancţiuni au fost aplicate în urma verificării respectării măsurii privind suspendarea activităţii în cazul restaurantelor, barurilor sau altor localuri publice.

Tot în urma acestor verificări pe linie economică, poliţiştii harghiteni au mai aplicat 20 de amenzi pentru diverse nereguli identificate la agenţii economici, altele decât cele ce vizau respectarea măsurilor privind limitarea răspândirii COVID-19.

În total, valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate a fost de 208.000 lei.

Totodată, conform sursei citate, până în prezent au fost constatate două infracţiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În primul caz, Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc a informat că a înregistrat un dosar penal după ce un bărbat, revenit în ţară pe 15 martie, dintr-o zonă galbenă a Olandei, nu s-a autoizolat la domiciliu. E vorba despre o persoană dintr-o comună din zona Ciuc.

Al doilea dosar penal a fost deschis vineri, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gheorgheni. Potrivit unui comunicat de presă remis de Parchet, în data de 16 martie, Poliţia municipiului Gheorgheni a fost sesizată de către organele de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba cu privire la faptul că o persoană de sex masculin a părăsit zona de izolare stabilită de Direcţia de Sănătate Publică Alba, localitatea Ocna Mureş. Persoana respectivă a revenit în ţară din Parma, Italia, şi se afla în izolare la domiciliu în perioada 6-19 martie. Luni, pe 16 martie, bărbatul a fost localizat pe raza municipiului Gheorgheni şi a fost amendat cu 20.000 lei. (Şt. P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.