Organizatorii ARTmania Festival au mai confirmat o formație | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 3 iulie 2022
Home » Timp Liber » Organizatorii ARTmania Festival au mai confirmat o formație
Organizatorii ARTmania Festival au mai confirmat o formație

Organizatorii ARTmania Festival au mai confirmat o formație

Formația de metalcore din Marea Britanie, Architects, a fost confirmată, astăzi, de organizatorii Festivalului ARTMania, evenimentul urmând a avea loc în perioada 26 – 27 iulie 2019, în Piața Mare a cetății medievale a Sibiului.

În cadrul unui comunicat de presă, se precizează că formația a fost fondată în 2004, în Brighton, de către gemenii Dan și Tom Searle și are în palmares titlul de „Best British Live Band”, melodiile lor fiind descrise drept „imnuri impresionant și complex meșteșugite” de către publicația britanică The Guardian.

Inițial, proiectul se numea „Counting the Days” și avea un sound aspru, dominat de o energie haotică și de ritmuri complexe,compozițiile fiind puternic influențatela vremea respectivă de „The Dillinger Escape Plan”. După lansarea primelor două materiale („Nightmares”– albumul de debut, în 2006; „Ruin” în 2007) și „Dead Swans”, un split EP (2008), grupul a semnat cu label-ul Century Media Records, cu care a și produs cel de-al treilea album „Hollow Crown”(2009).

Dacă prin „Here and Now” (2011) au încercat să schimbe direcția înspre post-hardcore melodic, următorul material,„Daybreaker” (2012), a marcat reîntoarcerea la sound-ul cu care s-au făcut remarcați, dar și atingerea echilibrului dintre părțile melodice și cele dure/aspre care au dominat începuturile ARCHITECTS. „Daybreaker” a reprezentat și momentul în care și-au făcut apariția versurile legate de temele politice serioase prezente pe agenda publică, aflate în contrast cu subiectele amuzante abordateîn piesele lor vechi.

Architects au la activ și un documentar – „One Hundred Days: The Story of Architects Almost World Tour” –, lansat în anul 2013

Anul 2016 a venit cu cel de-al șaptelea album de studio, „All Our Gods Have Abandoned Us”, dar și cu un moment foarte greu pentru trupă – trecerea în neființă a lui Tom Searle (membru fondator și principalul compozitor), după o îndelungată luptă cu cancerul. Dan, fratele geamăn al lui Tom, spunea că acest moment a reprezentat punctul în care „am început să mă întreb «ce a mai rămas pentru mine, pentru noi?»”, iar vocalistul Sam Carter adăuga că este un moment în care „noi, care suntem în primul rând un grup de prieteni, trebuia să găsim ceva”.

În ceea ce privește soluția, Dan Searle spunea: „aveam două opțiuni: să credem că lumea în care trăim este un loc oribil și să lăsăm lucrurile să ne înfrângă sau să lăsăm tot ceea ce ni se întâmplă, indiferent dacă e bun sau rău, să ne inspire să trăim viața pe care Tom și-ar fi dorit să o avem. Și am ales să mergem pe cea de-a doua variantă”.

Rezultatul acestei alegeri grele poate fi auzit pe „Holy Hell”, primul album lansat după dispariția lui Tom Searle. Acest material este considerat de membrii Archtects drept o mare responsabilitate pentru că – spunea Dan Searle – „Ne-a fost teamă ca oamenii să nu desprindă un mesaj greșit din piesele de pe noul album. Pentru a preveni asta, am încercat să lăsăm o urmă de lumină care să fie zărită la capătul tunelului de toți cei care trec sau au trecut, ca și noi, prin experiențe grele”. „Holy Hell” este cel de-al optulea album al formației și a fost lansat în noiembrie, acest an, simultan cu debutul celei mai noi piese „Hereafter”.

∗∗∗

Până acum, la ediția de anul viitor au fost confirmate Architects (MB), Dream Theater (SUA), Opeth (Suedia), Alcest (Franța), Madrugada (Norvegia), Wardruna (Norvegia) și Myrkur (Danemarca), organizatorii promițând că vor urma și alte confirmări pentru ARTmania Festival 2019.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.